ELON LJUD & BILDBANAN

Spela golf utan medlemskap eller Grönt kort

9-håls Pay & Playbana

ELON LJUD & BILDBANA, är en 9-håls Pay & Playbana som finns på Gustavsviksanläggningen i Örebro.
Här spelas golf utan vare sig medlemskap eller Grönt kort.
Banan ger en fantastisk möjlighet att spela golf på en riktig bana och det är stor skillnad mot att slå bollar på ett övningsområde.

Spelare med aktivt Golf-id bokar starttid via Min Golf. Har du inget Golf-ID eller aktivt medlemskap i en golfklubb? Då kan du skapa ett pay & play-konto i appen och sedan boka tider. Du behöver ladda ner appen Mingolf, och sedan skapa ett konto.
Utrustning finns att hyra i receptionen.

Pay & Play 9 hål

Typ: Stads- och parkbana
Placering: 4 km från slottet
Längd: 1 375 m
Par: 29

Banguide Pay & Play 9 hål

Bläddra fram och tillbaka mellan hålen med pilarna.

Regler för Pay & Playbanan

Följande enkla regler gäller för att spela på banan

  • Tidsbokning mellan 05.00 - 22.00 gäller på Pay & Playbanan. Har du golf-id bokar du via Min Golf, saknar du golf-id kan du skapa ett pay & play-konto i appen och sedan boka tider. Du kan även boka via receptionen.
  • Greenfee betalas innan spel påbörjas. Vi genomför regelbundna greenfeekontroller och debiterar dubbel greenfee om betalning ej är gjord innan spelet påbörjas.
  • Spela gärna tillsammans med en erfaren golfare de första tillfällena, då lär du dig spelet och det enkla golfvettet.
  • Spela banans hål i nummerordning.
  • Tänk på säkerheten, spela med marginal. En golfboll kan orsaka allvarliga skador. Slå inte om det finns risk för att träffa en annan spelare. Om en boll ändå är på väg att träffa någon, skrik omedelbart "FORE". Vår banpersonal har alltid företräde på banan och det är inte tillåtet att slå när de klipper i din närhet.
  • Släpp förbi snabbare spelare genom att gå åt sidan och "vinka" fram. Varje spelare ska ha en egen utrustning av speltemposkäl. Om du behöver leta efter din boll ska du omedelbart släppa förbi bakomvarande spelare som väntar.
  • Av speltemposkäl är det inte tillåtet av fler spelare använder en och samma utrustning. Varje spelare ska ha sin egen utrustning. I receptionen kan du som saknar hyra din utrustning.
  • Var rädd om banan. Laga nedslagsmärken efter bollen på green och lägg tillbaka uppslagna grästuvor i sitt märke. Bunkrarna ska krattas efter besök.
  • Du som redan är golfare visar hänsyn och tålamod. Tänk på att många som spelar en Pay & Playbana inte kan golfens regler och etikett. Hjälp dem tillrätta på ett vänligt vis så snart du ser att det behövs.
  • Det är ej tillåtet att framföra elsparkcykel/elscooter på banan.

Tveka inte att fråga oss om du undrar över något eller känner dig osäker. Ha en trevlig runda!