Herr

Aktiviteter som förenar och förstärker klubbkänslan

för alla herrar, + 22 år

Herrar +22

Det ska vara en god balans mellan tävling och social samvaro. Vi har flera projektgrupper som med stöd från kansliet ansvarar för planering och genomförande av t ex herrgolfen.

Här följer en presentation och beskrivning av våra aktiviteter. Har du tips, idéer och vill hjälpa till är du välkommen att kontakta oss på kansliet. Det kan vara allt från värdskap på veckogolfen till att arrangera en golfresa/klubbkväll. Att engagera sig ideellt är ett utmärkt sätt att komma in i det sociala klubblivet och lära känna nya golfare. Så tveka inte att ta kontakt.

Bättre golf för alla - hela livet 2023, Länk till annan webbplats. den tanken genomsyrar aktivitetsprogrammet riktat till klubbens alla medlemmar. Målsättningen är att erbjuda varierade träningsdagar för så många målgrupper som möjligt, oavsett om du söker nya utmaningar eller är ny i golfen.

Herrgolfen

Hos oss spelas herrgolf på både Gustavsvik (onsdagar) och Mosjö (torsdagar). Uppläggen skiljer sig något åt och är förlagda på olika speldagar så du har möjlighet att delta i båda.

ONsdagsgolfen, Gustavsvik

Gustavsvikstouren
Varje onsdag från 3 maj till 20 september (undantag golfveckan v 30) är det tävling.

Startfältet delas in i två klasser, A och B. Vid din första tävling behöver du inte ange vilken klass du ska tillhöra. Klassindelningen styrs av antalet startande. Den klass du blir inlottad i vid första tävlingen tillhör du sedan resten av säsongen. När du sedan anmäler dig till tävling ska du ange denna klass, oberoende av ditt dåvarande hcp. Du behöver självfallet inte vara med från början, du kan hoppa på Herrgolfen när som helst.

Tävlingsformen är poängbogey 9 håls tävlingar samt slaggolf vid 18 håls tävlingar.

Tävlingsschemat 2023 Pdf, 28.3 kB.

Vi har upp till fem priser i varje klass i form av presentkort som nyttjas på klubbens anläggningar. Se prisstegen nedan.

A och B klass har iår egen OoM där de sex bästa i varje klass får pris. Brytpunkten (exakt hcp) mellan de båda klasserna avgörs efter den första tävlingen. Du stannar kvar i samma OoM-klass, även vid förändring av ditt exakta hcp.

I år kommer vi att använda det OoM-system som finns inbyggt i GIT, vilket innebär att OoM uppdateras automatiskt i samband med resultatinmatningen. Inmatningen genererar också poäng i en fallande skala där alla som deltar får minst en s.k. flitpoäng. Poängen är baserad på din placering vilket alltså är grunden för OoM.

Fördelningstabell OoM Pdf, 23 kB.

Den sammanlagda poängen i de 12 bästa tävlingarna räknas.

Nytt för i år (2023):

Vi börjar på tee 54 därefter tee 48, sedan tee 40. Därefter 54 osv. 75+ kan välja tee 48 när vi spelar tee 54. 90+ kan välja att spela 9 hål vid 18 håls tävlingar.

Två Order of Merit klasser (se ovan) med pris till dom sex bästa i varje klass.

Finalen spelas lördagen den 23 september.
För att kvala in till den gäller något av följande:
1. Vara bland de sammanlagt 24 bästa på OoM i A klass alt. B klass
2. Gjort HIO på någon av onsdagstävlingarna
3. Deltagit i samtliga onsdagstävlingar

Anmälan görs i Min golf Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. senast tisdag kl 14.00 - glöm inte att välja fm 09.00-11.00 eller em 16.30-18.00. Välj "Tidig" start för att få en starttid på förmiddagen resp "Sen" för eftermiddagen. 75+ kan välja att spela från tee 48. Bollarna lottas av tävlingsledningen och startlistan presenteras tisdag kl 18.00.

Tävlingsavgiften 80 kr betalas på webben vid anmälan. 20 kr av tävlingsavgiften går till OoM, 40 kr går till priser deltävling onsdagar. Resterande 20 kr till priser i finalen. Observera att presentkort måste hämtas ut senast 31 oktober för gällande säsong.

OrderOfMerit 2023 hittar man på Min golf Länk till annan webbplats.. OoM finns under senaste herrgolfs tävlingen.

OrderOfMerit 2022 Pdf, 69.4 kB.

OrderOfMerit_2021 Pdf, 61.8 kB.

OrderOfMerit_2020 Pdf, 83.8 kB.

Prisstege 2023

Öppet hus 2023 Pdf, 31.8 kB.

SOMMARCUPEN GUSTAVSVIK
Sommarcupen är en matchspelstävling som startar 1 maj och avslutas med final i båda klasserna senast 4 september. Nyhet! I år även öppen för damer! Tävlingen spelas i två klasser med jämn fördelning av HCP i båda klasserna. Första matchen i gruppspelet ska vara klar den 15 maj. Andra matchen i gruppspelet ska vara klar 31 maj. Kvartsfinalen ska vara klar den 24 juni och semifinal den 21 augusti. Final ska spelas i båda klasserna senast 4 september.

Nytt för 2023 är att tävlingen är öppen för alla samt att man kan välja fritt mellan tee 54,48 resp 40.

Läs mer om matchspelstävlingen på Gustavsviksbanan här: "Sommarcupen" Pdf, 63 kB. .

Anmälan till sommarcupen kan göras här. Länk till annan webbplats.

Resultat gruppspelet 2022 Pdf, 30.8 kB.

Resultat gruppspelet 2023 Pdf, 86.3 kB.

Matchtrappa 2022 Pdf, 25.5 kB.

Matchtrappa 2023 Pdf, 68.1 kB.

Priser sommarcupen Pdf, 22.6 kB.

2023 spelas Rejdar Cup på Gustavsviks banan lördagen 2 september.

Hjärtligt välkomna både nya och gamla herrgolfare

Tävlingsledning Gustavsvik:
Anders Axelsson, 070-5497725, anders.axel@gmail.com
Lars Kristoffersson, 072-2299167, kristoffersson02@gmail.com

Torsdagsgolfen, Mosjö


Vi startar den 20 april och fortsätter till den 22 september, avslutningstävling 30 september.

Varje torsdag, enligt spelschemat, spelar vi veckotävlingar med efterföljande prisutdelning och samvaro för dem som önskar. Tävlingsformen är slaggolf (+5). Du anmäler dig till tävlingarna via Min golf. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tävlingsavgiften är 50 kr (9 hål) respektive 100 kr (18 hål) för alla.

Du behöver inte tillhöra Herrtouren för att delta i veckotävlingarna.

Spelschema och information om Herrgolfen på Mosjö hittar du här:
www.herrgolfen.se Länk till annan webbplats.

Herravslutning med tävling: 1 oktober.

AW CUP MOSJÖ
AW-cup är herrgolfens matchspel på Mosjö och den består av två faser: en gruppspelsfas och en fas med cupspel. Samtliga deltagare är därmed garanterade minst tre matcher. Antalet deltagarplatser är begränsade till 32 och det är "först till kvarn" som gäller. De överanmälda hamnar på en reservlista och tilldelas en plats i turordning om någon spelare hoppar av innan själva spelperioden börjat. Avgiften för deltagande i AW-cup är 100 kr och pengarna går oavkortat till priser.

Tävlingsledning Mosjö:
Per Magnusson, 019-15 86 51, per.magnusson@cab.se

Seriespel

För alla som gillar att tävla finns möjligheten att delta i något av klubbens serielag. Seriespelen organiseras inom Örebro Läns Golfförbund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Finns intresse av att vara med, kontakta respektive lagledare för mer information.

H30: Vakant

(F n finns ingen H30-serie i distriktet. Är du intresserad av att bli kontaktperson/lagledare får du gärna höra av dig till vår idrottsansvarig Jenni Sterner)

H50: Scratchserien

Vilande 2022.

Tävlingsledning herrgolf

Gustavsvik:

Anders Axelsson, 070-5497725, anders.axel@gmail.com
Lars Kristoffersson, 072-2299167, kristoffersson02@gmail.com

Mosjö:

Per Magnusson, 070-3158771, per.magnusson@cab.se

Träning

Välkommen till våra tränare Micke, Martin och Viktor.
De erbjuder gruppträning och
enskilda upplägg.

Ta chansen att bli tryggare med din sving och på så sätt få roligare på banan under säsongen.

Tränarna erbjuder även drop in-träning under sommarsäsongen - ett enkelt och bekvämt sätt att hålla igång träningen.

I aktivitetprogrammet: Bättre golf för alla - hela livet, Pdf, 2.6 MB. hittar du en rad olika temapass som vi hoppas ska inspirera dig till mer träning.

Välkomna!

Öppet Hus lördagen 15 april kl 10-14

Välkommen att träffa representanter från våra kommittéer och aktivitetsgrupper inför säsongen 2023! Kom och prata golf med oss, kanske hittar du någon aktivitet som du fastnar för? Du som är ny i klubben är extra välkommen - det här är ett toppentillfälle att bekanta sig mer med vad vår förening har att erbjuda. På plats i restaurangen finns representanter från:
Seniorkommittén
Medlemskommittén
Tävlingskommittén
Juniorkommittén
Regel- och HCP-kommittén
Damgolfen
Herrgolfen Gustavsvik och Mosjö
Resegruppen
Trivselgruppen
Faddergolfen
Träning - Bättre golf för alla

Våra nya krögare håller förstås öppet, passa på att äta en bit mat eller ta en fika.

Hoppas vi ses!