Dam

Aktiviteter för alla kvinnor/tjejer 22+ år, som

förenar och förstärker klubbkänslan

Kvinna 22+

Aktiviteter som förenar och förstärker klubbkänslan för alla kvinnor/tjejer, 22+ år
Det ska vara en god balans mellan tävling och social samvaro. På klubben finns flera projektgrupper som engagerar sig i olika aktiviteter till exempel damgolfgruppen och resegruppen. Tips, idéer och hjälp är alltid välkommet. Det kan vara allt från värdskap på damgolfen till att arrangera en golfresa, klubbkväll mm. Kontakta oss gärna på kansliet eller damgolfen. Att engagera sig ideellt är ett utmärkt sätt att komma in i det sociala klubblivet och lära känna nya golfare.

Damgolfen, tisdagar

Damgolfen riktar sig till klubbens alla kvinnor och spelas på tisdagar, 9 hål med olika spelformer. ALLA ÄR VÄLKOMNA! Vi lottar alltid bollarna så att möjlighet ges till att träffa nya spelkompisar.

Vi spelar slaggolf eller poängbogey, ibland med någon tvist såsom spel endast med järnklubbor, spel från olika tees (d v s vi spelar t ex från 52, 47 eller 40) eller liknande.

Startavgiften är 70 kr och går till prisbordet, avslutningstävlingen och OoM. Vi startar damgolfen den 16 april. Avslutningstävlingen arrangeras den 22 september, då dessutom med prisutdelning för OoM.

Följ oss gärna på facebook - Damgolfen Örebro City Golf. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spelprogram 2024 Pdf, 124.9 kB, öppnas i nytt fönster.
Order of Merit 2024 Pdf, 186.1 kB.

Anmälan sker via Min golf. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ambitionen är att en tävlingsledning tar emot när du kommer till tävlingen, särskilt vid tävlingstillfällen med annorlunda spelformer. Tävlingsledarna finns utanför klubbhuset innan start och delar ut scorekort, aktuell tävlingsinformation mm. Se hela spelschemat ovan. Tävlingsresultatet registreras direkt efter avslutad tävling och vi samlas för fika och en enklare prisutdelning i klubbhuset. Gör du en birdie under rundan - lämna en lapp i birdieburken efter ronden så är du med i utlottning av priser. 

Spelare i damgolfen ingår i OoM - enkelt beskrivet en summering av resultaten för alla tävlingar under hela säsongen.

Beräkningen sker enligt följande:
5 p till ettan i respektive klass (A, B och C)
4 p till tvåan i respektive klass (A, B och C)
3 p till trean i respektive klass (A, B och C)
2 p till fyran i respektive klass (A, B och C)
1 p till femman i respektive klass (A, B och C)
Resterande deltagare får 0,5 p vardera i respektive klass för att de deltagit i tävlingen.
Kvällens tävlingsledning erhåller 0,5 p extra i "flitpoäng".

Text

Seriespel

Det finns flera möjligheter för alla som gillar att tävla, välkommen att delta i något av serielagen. Seriespelen Ladies Trophy och Dam 6:an organiseras inom Örebro Läns Golfförbund Länk till annan webbplats.. Finns intresse av att vara med, kontakta respektive lagledare för mer information.

Ladies Trophy lag 1
Ulrika Wenell, Ulrika.Wenell@gmail.com
Ladies Trophy lag 2
Sofia Lindén, 691206sl@gmail.com

Dam 6:an
Mosjö

Anette Lind, anette.bm.lind@gmail.com
Gustavsvik
Britt-Inger Persson, brittingerpersson@hotmail.com

Mellansvenska scratchserien Damer 50+

I samarbete mellan Karlstad GK, Arvika GK, Sommarro GK och Örebro CGCC spelas tre deltävlingar under säsongen samt ett avslutande matchspel på hösten. Fyra tävlande från varje klubb spelar 18 hål slagspel utan handicap. De fyra med lägst handicap och som kan delta tas ut till varje tävlingstillfälle.

Kontaktperson för laget:
Eva Lindberg, eva.lindberg6@gmail.com


Övriga aktiviteter 2024

Under året inbjuds klubbens kvinnliga medlemmar till medlemsdagar som innehåller både träning och spel riktade till både nybörjare och erfarna spelare.

Damgolfens resa 13 september
Alla tjejer/kvinnor i klubben är välkomna att delta, även om du inte brukar vara med och spela i damgolfen på tisdagar. Spara datumet redan nu, mer information från resegruppen kommer!

 

LT Cup

Här spelar vi matchspel!

Först spelas gruppspel med åtta grupper och max fem spelare i varje grupp. Ettan och tvåan i varje grupp går vidare till slutspel. Gruppspelet börjar 1 maj och ska vara klart 6 augusti, sedan börjar slutspelet som håller på fram till finalen som går i mitten av september. Anmälningsavgiften är 100 kr som går till priser (presentkort på Dormy). 1:an t o m 4:an i LT Cup får pris. Det är de första 40 spelarna som anmäler sig som är med i cupen. LT Cup är öppen för alla kvinnor i klubben över 22 år.

Anmäl dig genom att swisha Ulrika 100 kr (070-6235807), samt maila namn, golf id, telefonnummer samt mailadress (ulrika.wenell@gmail.com).

Kontaktperson och ansvarig: Ulrika Wenell, Ulrika.wenell@gmail.com

Damgolfen

Kontaktpersoner damgolfen:
Carina Frisk, cfrisk64@gmail.com
Följ oss på Facebook, Damgolfen Örebro City Golf Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Green Queens Golf

Örebro City Golf & CC samarbetspartner 2024

Green Queens arbetar för att göra golfen mer tillgänglig för kvinnor genom att erbjuda rabatterade priser på green fees, anordna tävlingar och event och erbjuda ett nätverk för ALLA golfande kvinnor.

Green Queens är i dag Sveriges största golfcommunity för kvinnor. Våra medlemmar är allt från nybörjare till tourspelare.

Genom att köpa Green Queens Förmånskort får du massor av grymma erbjudanden från samarbetspartners så att du kan spela golf oftare och till ett förmånligt pris!

Läs mer om Green Queens här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Green Queens

Träning

Klubbens tränare Micke, Martin och Viktor erbjuder gruppträning och enskilda upplägg. Dessutom erbjuds tematräningar som förhoppningsvis ska inspirera till mer träning. Flera av träningarna är dessutom enbart vikta för kvinnor. Gå in på länkarna nedan, folder finns även i receptionen.

Bättre golf för alla 2024 Pdf, 255.6 kB.
Gruppträning
Enskilda upplägg

Nyckelhålet

Arrangeras i samarbete med Nyckelfonden, där tävlingsavgifterna går till medicinsk forskning inom Örebroregionen.
Tävlingen spelas med två-tre kvalificeringstillfällen på varje klubb/anläggning inom ÖLGF och Arboga GK där man kvalificerar sig till en distriktsfinal. Tävlingen spelas som parspel över 18 hål (IrGs slaggolf) och är öppen för damer 18 år och äldre. Kvalspel och finalspel genomförs i en klass.

Kvaldatum och spelplatser 2024:
5 maj Mosjö
1 juli Mosjö
13 augusti Gustavsvik

Anmälan via Min golf. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tävlingsavgift 75 kr.

Tävlingsvillkor 2023 Pdf, 83.3 kB.

Nyckelhålet

She Masters 2024

Save the date - 9 augusti!

En guldkantad dag och med ett prisbord utöver det vanliga! Helt enkelt Örebros roligaste golfevent för tjejer.

Vi återkommer med information om eventet 2024.