Nybörjarkurser

Grönt kort kurs

På Örebro City Golf & CC genomför vi nybörjarkurser "Grönt kort" för både juniorer och seniorer.

Vi har även speciella barnkurser upp till 13 år som kallas juniorkurser. I dessa kurser ingår också teori.

Du väljer om du vill genomföra kursen i grupp eller privat under ledning av våra PGA-utbilade tränare Michaell Lundström eller Martin Sterner.

Inomhus körs kurser i vår egen slaghall på Mosjö, se anmälningsfomulär nedan!

Kursen omfattar både teori och praktik och följer SGF:s rekommendationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fadderverksamhet:För att du lättare ska komma in i klubbkänslan och träffa nya golfare, har vi ett nätverk av faddrar som gärna ställer upp för dig. Läs mer om detta på Medlemssidan.

Grönt kort i grupp - innehåll
Grundkursen omfattar alla praktiska moment samt enklare regler och golfvett.
Du lär du dig golfens grundslag såsom putt-, chip-, wedge- och bunkerteknik samt den fulla svingen. Vidare på det två timmar långa spelpasset på korthålsbanan sätter vi ihop de olika delarna till en helhet. Du tränar på att hålla speltempo, föra scorekort och inte minst att få en förståelse för spelet.

Efter avslutad grundutbildning tränar du vidare på det du lärt dig. Tillsammans med en fadder spelar du på banan tills du spelat ihop 18 poäng på 9-hål vid ett tillfälle eller 14-17 poäng vid två tillfällen. Lämna in signerat scorekort i receptionen när du har nått målet, så får du hjälp med att registrera hcp 54 (Grönt kort). Grönt kort i grupp genomförs i första hand av Martin Sterneröppnas i nytt fönster, tider och anmälan se nedan.

Teoripass
I kursen ingår ett teoripass (tre timmar) som genomförs utomhus på banan för att du som deltagare enkelt ska förstå alla golfregler. Utbildningsmaterial ingår i kursavgiften.  Efteråt utför du ett enkelt webbaserat test. Du anmäler dig separat till det teoripass som passar dig, se nedan.

Grön kort privat - innehåll
Du/ni kan också välja att genomföra utbildningen som privatist eller tillsammans med en kompis.
Kostnaden är densamma. Är du ensam ingår fyra privatlektioner á 25 minuter, för två ingår fyra parlektioner á 50 min. Vill du/ni ytterligare bygga på utbildningspaketet går det utmärkt. Träningstiderna bestäms i samråd med tränaren. Du/ni läser utbildningsmaterialet på egen hand och en muntlig genomgång med tränaren genomförs. Michaell Lundströmöppnas i nytt fönster genomför i första hand utbildning för privatister.

 


Nybörjarpaket - superdeal på Grönt kort & HIO-medlemskap

För att du som ny golfare ska få en bra start och introduktion till golfklubben erbjuder vi både nybörjarutbildning och medlemskap första året.– enkelt, bekvämt och fantastiskt prisvärt! 
Vi kallar det Nybörjarpaketöppnas i nytt fönster.

Senior (från 22 år) 467 kr/månad med autogiro eller 5 495 kr  med faktura.

Junior (upp till 21 år) 275 kr/månad med autogiro eller 3095 kr med faktura.

 

OBS! Du anmäler dig till nybörjarpaketet enkelt via hemsidan. Klicka nedan på kursen du vill gå för att kunna se alla kursens träningstimmar och fyll i dina uppgifter i formuläret. Glöm inte att anmäla dig till både praktikkurs och teorikurs nedan!

 

Om du mot förmodan inte önskar vårt nybörjarpaket, betalar du 2 400 kr  för utbildningspaketet. Samma kurstider gäller, men du anmäler du dig direkt till martin.sterner@orebrogolf.se.  Glöm inte att ange vilken kurs du önskar gå samt dina kontaktuppgifter.

Har du frågor om våra utbildningar är du välkommen att kontakta någon av våra tränare.

 


 

 

Praktikkurser på Örebro City Golf & CC (Gustavsviksanläggningen)

 

OBS! Praktikkursen nedan inomhus är förlagd till vår egen slaghall på Mosjöanläggningen!


Klicka på vald praktikkurs för att se alla tider och göra din anmälan och glöm inte att anmäla dig även till teorikursen!


  • Praktikkurs inomhus
    Startdatum: Torsdag 14/3 Tid: 19.00-21.00 Plats: Mosjö slaghall Tränare: Martin Sterner

Teorikurser på Örebro City Golf & CC (Gustavsviksanläggningen)

 

Klicka på vald teorikurs och gör din anmälan!

Juniorkurser upp till 13 år med praktik + teori

 

Klicka på vald juniorkurs för att se tider och göra din anmälan!