fredag 06 sep 2019 kl 10:52

ProPractize

Artikelbild


Två av Örebro City Golf:s proffsspelare, Anton Moström och Viktor Williamsson, har tagit fram en app som hjälper dem att hålla koll på och utveckla sin träning.

För att ta sig långt i en idrott behöver man vara extremt noggrann med sin träning. Man behöver veta hur mycket tid man lägger ner på träning och vad man tränar på. Mot den bakgrunden samt att killarna tidigare använde ett Excel-dokument där tidsmängden för olika träningsmoment fylldes i, föddes idén om att sköta detta i en app. Sommaren 2018 bestämde sig Anton och Viktor för att börja utveckla ProPractize för att ge bådesig själva och andra möjlighet till struktor och överblick av sin träning. 


ProPractize - finns för gratis nedladdning idag

Appen innehåller mer än bara träningsinmatning och uppföljning, den "vanliga" golfaren får värdefulla tips hur han eller hon kan träna som ett proffs eller i alla fall höja kvaliteten på den träning man gör och inspirerar även till nya övningar för att ge mer glädjefylld träning.


I Drill Vault (övningsbank) kan användaren genom ett filter söka fram en övning som tillgodoser just vad golfaren vill bli bättre på. Genom förklaring med hjälp av 3-4 steg av bilder stöttade av text blir övningarna lätta att förstå och utföra. Att träna med ett mål och syfte är vardag för ett proffs och nu kan även du som amatörgolfare göra det!

Appens funktioner listade:

Home sida – Startsidan med en snabb överblick på din träning, väderprognos och genväg till Drill Vault.

Add Session – Efter en träningsdag kan du klicka i att du har tränat på en specifik del genom att klicka på en activity och scrolla i träningstiden. Du kan också skriva anteckningar specifikt för varje träningsaktivitet och/eller för hela träningssessionen. Exempel på träningsaktivitet är Course play (spel på banan) eller Woods (träklubbor).

Statistics – Se exakt vart du lagt din träningstid. Genom en ”drill down” kan du se alla golfens olika moment och hur mycket tid du lagt på varje del. Du kan även se förhållandet mellan alla moment och hur stor andel varje moment utgör av din träning.

Drill Vault – Träna som ett proffs. Ta del av övningar som proffsgolfare använder dagligen. Genom tydliga och enkla steg kan du lätt förstå den övningen du väljer att köra. Använd filtret för att enkelt söka fram en övning som du behöver genom att klicka i vad du vill träna på.

Profile – Här kan du se dina sessions. Du kan även redigera dem om du behöver lägga till/ ta bort träningstid eller anteckningar. Du kan lägga till en bild och fylla i HCP samt andra uppgifter

Ladda ned ProPractize gratis på:

App Store - http://bit.ly/ProPractizeGolfAppStorelänk till annan webbplats

Google Play - http://bit.ly/ProPractizeGolfGooglePlaylänk till annan webbplats

www.propractize.comlänk till annan webbplats

Anton Moström & Viktor Williamsson

Anton Moström är 24 år gammal och spelar på Nordic Golf League. Han har alltid varit väldigt tävlingsinriktad och kommer från en gymnastik och fotbollsbakrund. Anton fastnade för golfen ordentligt i gymnasiet då han spelade sin första scratchtävling. Efter gymnasiet åkte Anton till Kentucky, USA och pluggade samt spelade golf för skollaget i 1 år. Efter året på college valde Anton att åka hem till Sverige för att satsa helhjärtat på en proffskarriär inom golfen.

Viktor Williamson är 23 år gammal och slog sitt första slag vid 6 års ålder. När Viktor var 11år bestämde han sig för att sluta tennisen och enbart hålla på med golf. Viktor gick på Virginska Skolan på gymnasiet och studerade Nationell Idrotts Utbildning med inriktning golf. Efter gymnasiet började Viktor att kombinera elitsatsning med jobb