Artikelbild

Herrar, +22

Vi skapar aktiviteter som förenar och förstärker klubbkänslan för alla herrar, + 22 år

Det ska vara en god balans mellan tävling och social samvaro. Vi håller nu på och bygger upp en herrsektion med övergripande ansvar för herrverksamheten i föreningen. Vi har också projektgrupper som med stöd från kansliet ansvarar för planering och genomförande av t ex herrgolfen.

Här följer en presentation och beskrivning av våra aktiviteter. Har du tips, idéer och vill hjälpa till är du välkommen att kontakta oss på kansliet. Det kan vara allt från värdskap på veckogolfen till att arrangera en golfresa/klubbkväll. Att engagera sig ideellt är ett utmärkt sätt att komma in i det sociala klubblivet och lära känna nya golfare. Så tveka inte att ta kontakt...

Bättre golf för alla - hela livet, den tanken genomsyrar vårt aktivitetsprogram riktat till klubbens alla medlemmar. Vår målsättning är att erbjuda varierade träningsdagar för så många målgrupper som möjligt, oavsett om du söker nya utmaningar eller är ny i golfen. Nästa års aktivitetsprogram är under uppbyggnad, vi återkommer.

 

Herrsektionen

Vår nybildade herrsektion består hittills av följande medlemmar:

Urban Pettersson, orförande, urban.pettersson@comhem.se

Per Magnusson, per.magnusson@cab.se

Anders Axelsson, anders.axel@gmail.com

Lars Kristoffersson, kristoffersson02@gmail.com

Jenni Sterner, jenni.sterner@orebrogolf.se


Herrgolfen

Hos oss spelas herrgolf på både Gustavsvik (onsdagar) och Mosjö (torsdagar). Uppläggen skiljer sig något åt och är förlagda på olika speldagar så du har möjlighet att delta i båda.


Gustavsvik

Varje onsdag från maj till september (undantag golfveckan v 30) är det tävling. A-klassen respetive B-klassen kommer i år (2020) att variera beroende på alla deltagarnas HCP. Vi låter GIT bestämma för varje rond var gränsen går mellan A resp. B-klass. Detta för att vi ska få lika stort deltagarantal i varje klass. Tävlingsformen är slaggolf (+5). Maj, augusti och september spelas rundorna över 9 hål (12 st.) och övriga över 18 hål. (7 st.) Vi har upp till fyra priser i varje klass i form av presentkort som nyttjas på klubbens anläggningar. Se prisstegen nedan. Närmast hål-tävling är det varje tävlingsdag och den ingår i tävlingsavgiften.

Nytt för i år är att 9 hålstävlingarna spelas på hål 10-18.

Man får poäng utifrån placering till en gemensam OoM-lista (Order of Merit). De 12 bästa rundorna räknas. De 10 bästa på OoM efter sista omgången får pris i samband med finaltävlingen. OoM-poängen baseras på snittet på de 3 bästa i A-klass respektive B-klass och ger 15 OoM-poäng. Resultat bättre än snittet ger stigande OoM-poäng och resultat sämre än snittet ger fallande OoM-poäng, dock lägst 1. OoM publiceras här på vår hemsida (ej på golf.se).

Finalen spelas lördagen den 3 oktober. 
För att kvala in till den gäller något av följande:
1. Vara bland de sammanlagt 48 bästa på OoM
2. Gjort HIO på någon av onsdagstävlingarna
3. Deltagit i samtliga onsdagstävlingar


Anmälan görs i Min golflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster senast tisdag kl 14.00 - glöm inte att välja fm 09.00-11.00 eller em 16.30-18.00. Välj "Tidig" start för att få en starttid på förmiddagen resp "Sen" för eftermiddagen. 75+ kan välja att spela från tee 48. Bollarna lottas av tävlingsledningen och startlistan presenteras tisdag kl 18.00.

Tävlingsavgiften 60 kr betalas på webben vid anmälan. Scorekorten lämnas i greenfeeinkastet eller i receptionen innan kl 22.00 (viktigt att dessa är tydligt ifyllda och att det framgår ifall man spelar från tee 48). 

OBS! Pga coronaepedemin som ställer till det för våra tävlingar gör vi följande förändringar i herrgolfen:

Från och med 1 juli har vi 13 st tävlingar kvar innan finalen den 3 oktober. För att komma till finalen så räknar vi 7 bästa resultaten av 13.


OrderOfMerit_2018PDF

Prisstege_2020PDF

OrderOfMerit_2019PDF

OrderOfMerit_2020PDF

Priser Juli 2020PDF

Priser Augusti 2020PDF

Priser September 2020PDF


Hjärtligt välkomna både nya och gamla herrgolfare!


Tävlingsledning Gustavsvik:

Anders Axelsson, 070-5497725, anders.axel@gmail.com

Lars Kristoffersson, 072-2299167, kristoffersson02@gmail.comMosjö

Varje torsdag, enligt spelschemat, spelar vi veckotävlingar med efterföljande prisutdelning och samvaro för dem som önskar. Tävlingsformen är slaggolf (+5). Du anmäler dig till tävlingarna via Min golf.länk till annan webbplats

Tävlingsavgiften är 50 kr (9 hål) respektive 100 kr (18 hål) för alla.

Du behöver inte tillhöra Herrtouren för att delta i veckotävlingarna.

Spelschema och information om Herrgolfen på Mosjö hittar du här:
https://sites.google.com/site/herrgolfen2015/homelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Herravslutning med tävling: 28 september på Mosjö.

Tävlingsledning Mosjö:
Per Magnusson, 019-15 86 51, per.magnusson@cab.se


Seriespel

För dig som gillar att tävla finns möjligheten att delta i något av våra serielag. Seriespelen organiseras inom Örebro Läns Golfförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Är du intresserad av att vara med är du välkommen att kontakta respektive lags lagledare så får du veta mer.

H30: vakant (F n finns ingen H30-serie i distriktet. Är du intresserad av att bli kontaktperson/lagledare får du gärna höra av dig till vår idrottsansvarig Jenni Sterner)

H50: Scratchserien

Lag 1 är vårt elitlag där man bör ha högst 5-6 i hcp.
Lagledare: Leif Gustavsson, 070-252 89 90, legu60@telia.com

Lag 2 går under parollen "vi som vill men inte är så duktiga"! Här bör man ha under 12 i hcp.
Lagledare: Åke M Jansson, 019-31 28 44, akemjansson@telia.com