Artikelbild

Kvinna 22+

Vi skapar aktiviteter som förenar och förstärker klubbkänslan för alla kvinnor/tjejer, 22+ år


Det ska vara en god balans mellan tävling och social samvaro. På Örebro City Golf & CC har vi från och med våren 2020 en nystartad damsektion vars uppgift är att verka som en samlande kraft för all damverksamhet i föreningen. Damsektionen har också den viktiga uppgiften att inspirera och få fler kvinnor/tjejer att tycka om golf. Utöver damsektionen har vi flera olika projektgrupper som engagerar sig i olika aktiviteter, till exempel damgolfgruppen och resegruppen. Har du tips, idéer och vill hjälpa till är du välkommen att kontakta oss på kansliet eller damsektionen. Det kan vara allt från värdskap på damgolfen till att arrangera en golfresa/klubbkväll. Att engagera sig ideellt är ett utmärkt sätt att komma in i det sociala klubblivet och lära känna nya golfare. Så tveka inte att ta kontakt med oss.


Damsektionen

Vår damsektion består av följande medlemmar:

Annika Kronwall, ordförande, annika.kronwall@telia.com

Eva Palmér, eva.palmer@marknadevent.se

Ingvor Svensson, hagmarken40@gmail.com

Ulrika Wenell, ulrika.wenell@gmail.com

Carina Frisk, carina.frisk@regionorebrolan.se

Caroline Hermansson, caroline.hermansson@tbschool.se

Alva Klasson, alva_kia@hotmail.com

Cristina Béguez Carrasco, cristina.beguez@gmail.com

Jenni Sterner, jenni.sterner@orebrogolf.se


Damgolfen

Preliminär start 4 maj.

Damgolfen riktar sig till alla kvinnor. På tisdagarna spelar vi 9 hål (olika spelformer) och umgås under trevliga former. Startavgiften är 60 kr och går till prisborden vid avslutningstävlingarna och OoM. I år arrangerar vi två avslutningstävlingar, en i juni på Mosjö och en i september på Gustavsvik (dessutom med OoM för hela säsongen). Du anmäler dig och betalar startavgiften på Min golf. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterTävlingsresultatet registreras dagen efter avslutad tävling av vår receptionspersonal.

Vår ambition är att ha tävlingsledning/värdinnor som tar emot när du kommer till tävlingen, särskilt vid tävlingstillfällen med annorlunda spelformer. Se gärna spelschemat nedan.

Besök oss gärna på facebook - Damgolfen Örebro City Golf.

Aktuellt på Damgolfen

Preliminärt spelprogram 2021PDF

Order of Merit 2020PDF


Seriespel

För dig som gillar att tävla finns möjligheten att delta i något av våra serielag. Seriespelen organiseras inom Örebro Läns Golfförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Är du intresserad av att vara med är du välkommen att kontakta respektive lags lagledare så får du veta mer...

Ladies Trophy lag 1: Ulrika Wenell, Ulrika.Wenell@gmail.com
Ladies Trophy lag 2: Sofia Lindén, 691206sl@gmail.com
Dam 6:an:
(Mosjö)Marie Seleskog, marieseleskog@telia.com, Rose-Marie Silfverin, rsilfverin@hotmail.com
(Gustavsvik) Maja Odelholm,
maja.odelholm@gmail.com

Scratchserie D50+: Startades 2019 i samarbete med Värmland och Kårsta, kontaktperson för vårt lag är Eva Lindberg, eva.lindberg6@gmail.com.


Nytt samarbete 2021: Green Queens

Är du en positiv och golfintresserad kvinna mellan 22-55 år som vill träffa andra golfintresserade kvinnor som lägger stor vikt på att ha roligt och stärka varandra? Green Queens har utmanat den traditionella golfbranschen sedan 2015 och är i dag Sveriges största golfcommunity för unga kvinnor. Green Queens medlemmar är allt från helt nybörjare till kvinnor som spelar på touren. Tillsammans har vi skapat ett genuint nätverk där vi lyfter varandra och är den naturliga knytpunkten för unga kvinnor från hela Sverige.

Som medlem hos oss erbjuds du en rad olika sociala aktiviteter både på och utanför golfbanan samt får bra erbjudanden och rabatter från våra samarbetspartners. Du kan även välja att teckna vårt medlemskap tillsammans med Golfhäftet plus som ger dig 50% rabatt på greenfee på 1100 banor i Sverige och runt om i världen. Ambassadör i Örebro och medlem i damsektionen på Örebro City Golf & CC är Cristina Béguez Carrasco. länk till annan webbplats

Läs mer om Green Queens och hur du blir medlem på https://greenqueensgolf.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Nyckelhålet

Nyckelhålet arrangeras i samarbete med Nyckelfonden, där tävlingsavgifterna går till medicinsk forskning inom Örebroregionen.

Tävlingen spelas med tre kvalificeringstillfällen på varje klubb/anläggning inom ÖLGF och Arboga GK där man kvalificerar sig till en distriktsfinal .

Tävlingen spelas som parspel över 18 hål (IrGs slaggolf) och är öppen för damer 18 år och äldre.
Kvalspel och finalspel genomförs i en klass. Anmälan via Min Golf. Tävlingsavgift 75 kr.

Våra kvaldatum och spelplatser är följande: 4 maj Mosjö, 13 juni Mosjö & 10 augusti Gustavsvik. Anmälan via Min Golf.


Golfresa/utflykt 2021

Boka in fredagen den 3 september för damutflykt till Vingåker! Om pandemin tillåter, planerar vi att köra i egna bilar och mötas upp i Vingåker för spel och samkväm. Priset beräknas till 450 kr och då ingår både kaffe och macka vid ankomst, greenfee samt lunch. Vi återkommer med mer information och inbjudan inom kort!


Klubbkväll

Vi har som tradition att kicka igång säsongen med en inspirerande klubbkväll för föreningens tjejer/kvinnor. Under klubbkvällen får du träffa representanter från både klubbledning, styrelse och ideella grupper och vi hjälps åt att presentera klubbens aktivitetsprogram med träning och tävling. Ofta bokar vi också in någon intressant föreläsare. Tyvärr kommer vi inte att kunna genomföra någon vårupptakt pga pandemin 2021, vi satsar istället på att informera klubbens medlemmar om klubbens aktiviteter via hemsida och utskick under april månad.


Träning

Välkommen till våra tränare Micke, Martin och Viktor. De erbjuder både gruppträning och enskilda upplägg. I aktivitetsprogrammet 2021 Bättre golf för alla - hela livetPDF hittar du dessutom roliga tematräningar som vi hoppas ska inspirera dig till mer träning. Flera av träningarna är dessutom enbart vikta för kvinnor. Gå in på länken eller hämta en folder i våra receptioner. Ta chansen att bli tryggare med din sving och på så sätt få roligare på banan under säsongen.

Tränarna erbjuder även drop in-träning under sommarsäsongen - ett enkelt och bekvämt sätt att hålla igång träningen. Nyhet! Drop in-träning för kvinnor, torsdagar kl 18-19 under försommaren.

Välkommen!


Bättre golf för alla - hela livet