Artikelbild

Kvinna 22+

Vi skapar aktiviteter som förenar och förstärker klubbkänslan för alla kvinnor/tjejer, 22+ år


Det ska vara en god balans mellan tävling och social samvaro. Vi har valt att inte organisera verksamheten i en damkommitté, utan har istället projektgrupper som med stöd från kansliet ansvarar för planering och genomförande av aktiviteter.

Här följer en presentation och beskrivning av aktiviteter. Har du tips, idéer och vill hjälpa till är du välkommen att kontakta oss på kansliet. Det kan vara allt från värdskap på veckogolfen till att arrangera en golfresa/klubbkväll. Att engagera sig ideellt är ett utmärkt sätt att komma in i det sociala klubblivet och lära känna nya golfare. Så tveka inte att ta kontakt.

​Damgolfen

Damgolfen riktar sig till alla kvinnor. På tisdagarna spelar vi 9 hål (olika spelformer) och umgås under trevliga former. Efter spelet fikar vi och ungefär var tredje vecka förrättar vi en enkel prisutdelning för de senaste spelade tävlingarna. Vissa tisdagar kan du välja att spela 18 hål, till själva tävlingen räknas dock enbart den första 9 hålen. Maj-juni spelar vi på Mosjö och juli-september på Gustavsvik. Startavgiften är 60 kr och betalas på plats. Du anmäler dig enkelt på Min golf.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Damgolfen startar prel. tisdagen den 21 april på Mosjö.

Vid prisutdelningsträffarna har vi värdinnor/tävlingsledare på plats. Värdinnan tar emot när du kommer till tävlingen samt förrättar prisutdelning efteråt. 

Besök oss gärna på facebook - Damgolfen Örebro.

Aktuellt på Damgolfen

Spelprogram 2020PDF

Order of Merit 2020PDF


Seriespel

För de kvinnor som gillar att tävla finns möjligheten att delta i något av våra serielag. Seriespelen organiseras inom Örebro Läns Golfförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Är du intresserad av att vara med är du välkommen att kontakta respektive lags lagledare så får du veta mer...

Ladies Trophy lag 1: Ulrika Wenell, ulrika.wenell@comhem.se
Ladies Trophy lag 2: Sofia Lindén, sofia.linden@ncc.se.
Dam 6:an:
(Mosjö)Marie Seleskog, marieseleskog@telia.com, Rose-Marie Silfverin, rsilfverin@hotmail.com
(Gustavsvik) Maja Odelholm,
maja.odelholm@gmail.com

Scratchserie D50+: Startades 2019 i samarbete med Värmland och Kårsta, kontaktperson för vårt lag är Eva Lindberg, eva.lindberg6@gmail.com.


Nyckelhålet

Nyckelhålet arrangeras i samarbete med Nyckelfonden, där tävlingsavgifterna går till medicinsk forskning inom Örebroregionen.

Tävlingen spelas med tre kvalificeringstillfällen på varje klubb/anläggning inom ÖLGF och Arboga GK där man kvalificerar sig till en distriktsfinal som i år går på Kumla GK, den 6 september med shotgunstart kl 09.00.

Tävlingen spelas som parspel över 18 hål (IrGs slaggolf) och är öppen för damer 18 år och äldre.
Kvalspel och finalspel genomförs i en klass. Anmälan via Min Golf. Tävlingsavgift 75 kr.

Våra kvaldatum:

21 april Mosjö (tisdag kväll)

7 juni Gustavsvik (helg)

1 augusti Mosjö (helg)


Aktivitetsdagar

Under året bjuder vi in klubbens kvinnor/tjejer till medlemsdagar som innehåller både träning och spel. Alla är välkomna och vår målsättning är att kunna erbjuda varierade träningsdagar som passar många - oavsett om du söker extra utmaningar eller är ny! Välkommen till aktivitetsprogrammet Bättre golf för alla - hela livet 2020PDF!


Golfresa 2020

Planering pågår.


Klubbkväll - inställd!

Vårens damupptakt på Mosjö den 15 april är inställd p g a rådande situation med coronavirus. Vi återkommer med en nyhetssammanfattning över säsongens damaktiviteter på hemsidan inom kort. Håll utkik!


Träning

Välkommen till någon av våra tränare Micke och Martin. De erbjuder både gruppträning och enskilda upplägg. Ta chansen att bli tryggare med din sving och på så sätt få roligare på banan under säsongen.

Tränarna erbjuder åven drop in-träning under sommarsäsongen - ett enkelt och bekvämt sätt att hålla igång träningen.

Häng i hallen

Kom och träna tillsammans med oss! Vid tre tillfällen ordnar vi "häng i hallen" i Mosjö slaghall. Ta med dina klubbor och dyk upp, vi tränar lite på egen hand, fikar och umgås. Ambassadörer från Damgolfen finns på plats, välkommen att ställa frågor och prata med oss.

Vinterns tider:

Lördag 25 januari kl 9.30-11.00

Lördag 29 februari kl 9.30-11.00

Lördag 28 mars kl 9.30-11.00 - blir häng på rangen istället!


Välkommen!