Artikelbild

Kvinna 22+

Vi skapar aktiviteter som förenar och förstärker klubbkänslan för alla kvinnor/tjejer, 22+ år


Det ska vara en god balans mellan tävling och social samvaro. På Örebro City Golf & CC har vi från och med våren 2020 en nystartad damsektion vars uppgift är att verka som en samlande kraft för all damverksamhet i föreningen. Damsektionen har också den viktiga uppgiften att inspirera och få fler kvinnor/tjejer att tycka om golf. Utöver damsektionen har vi flera olika projektgrupper som engagerar sig i olika aktiviteter, till exempel damgolfgruppen och resegruppen. Har du tips, idéer och vill hjälpa till är du välkommen att kontakta oss på kansliet eller damsektionen. Det kan vara allt från värdskap på damgolfen till att arrangera en golfresa/klubbkväll. Att engagera sig ideellt är ett utmärkt sätt att komma in i det sociala klubblivet och lära känna nya golfare. Så tveka inte att ta kontakt med oss.


Damsektionen

Vår nybildare damsektion består av följande medlemmar:

Annika Kronwall, ordförande, annika.kronwall@telia.com

Eva Palmér, eva.palmer@marknadsevent.se

Ingvor Svensson, hagmarken40@gmail.com

Ulrika Wenell, ulrika.wenell@comhem.se

Ewa Öhrling, ewaohrling@gmail.com

Caroline Hermansson, caroline.hermansson@tbschool.se

Theresia Sjöström, theresia.sjostrom@castellum.se

Jenni Sterner, jenni.sterner@orebrogolf.se


​Damgolfen

Tävlingsverksamhet är åter tillåtet från och med 1 juli. Vi följer damgolfens ordinarie program och startar tisdagen den 28 juli på Mosjö.

Damgolfen riktar sig till alla kvinnor. På tisdagarna spelar vi 9 hål (olika spelformer) och umgås under trevliga former. På grund av nya riktlinjer med anledning av coronapandemin, arrangerar vi inte gemensamma prisutdelningar och samlingar efter tävlingarna. Vi samlar istället till avslutningstävlingen och OoM. Startavgiften är 60 kr. Du anmäler dig och betalar startavgiften på Min golf.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vår ambition är att ha värdinnor som tar emot när du kommer till tävlingen, särskilt vid de tävlingstillfällen med annorlunda spelformer. Se gärna spelschemat nedan. Sensommarens och höstens tävlingar förläggs på Mosjö, med undantag för avslutningstävlingen som spelas på Gustavsvik.

Besök oss gärna på facebook - Damgolfen Örebro City Golf.

Aktuellt på Damgolfen

Spelprogram 2020PDF

Order of Merit 2020PDF


Seriespel

För de kvinnor som gillar att tävla finns möjligheten att delta i något av våra serielag. Seriespelen organiseras inom Örebro Läns Golfförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Är du intresserad av att vara med är du välkommen att kontakta respektive lags lagledare så får du veta mer...

Ladies Trophy lag 1: Ulrika Wenell, ulrika.wenell@comhem.se
Ladies Trophy lag 2: Sofia Lindén, sofia.linden@ncc.se.
Dam 6:an:
(Mosjö)Marie Seleskog, marieseleskog@telia.com, Rose-Marie Silfverin, rsilfverin@hotmail.com
(Gustavsvik) Maja Odelholm,
maja.odelholm@gmail.com

Scratchserie D50+: Startades 2019 i samarbete med Värmland och Kårsta, kontaktperson för vårt lag är Eva Lindberg, eva.lindberg6@gmail.com.


Nyckelhålet - inställt 2020

Nyckelhålet arrangeras i samarbete med Nyckelfonden, där tävlingsavgifterna går till medicinsk forskning inom Örebroregionen.

Tävlingen spelas med tre kvalificeringstillfällen på varje klubb/anläggning inom ÖLGF och Arboga GK där man kvalificerar sig till en distriktsfinal .

Tävlingen spelas som parspel över 18 hål (IrGs slaggolf) och är öppen för damer 18 år och äldre.
Kvalspel och finalspel genomförs i en klass. Anmälan via Min Golf. Tävlingsavgift 75 kr.


Aktivitetsdagar

Under året bjuder vi in klubbens kvinnor/tjejer till medlemsdagar som innehåller både träning och spel. Alla är välkomna och vår målsättning är att kunna erbjuda varierade träningsdagar som passar många - oavsett om du söker extra utmaningar eller är ny! Välkommen till aktivitetsprogrammet Bättre golf för alla - hela livet 2020PDF!


Golfresa 2020

Inställd.


Klubbkväll - inställd

Vårens damupptakt på Mosjö den 15 april är inställd p g a rådande situation med coronavirus. Vi återkommer med en nyhetssammanfattning över säsongens damaktiviteter på hemsidan inom kort. Håll utkik!


Träning

Välkommen till någon av våra tränare Micke och Martin. De erbjuder både gruppträning och enskilda upplägg. Ta chansen att bli tryggare med din sving och på så sätt få roligare på banan under säsongen.

Tränarna erbjuder även drop in-träning under sommarsäsongen - ett enkelt och bekvämt sätt att hålla igång träningen.


Nytt för i år: Dam/tjej-träning

Välkommen till damträning på Gustavsviks träningsanläggning. Vi kör entimmespass för målgruppen kvinnor, kostnad 100 kr per tillfälle. Max 10 deltagare per träning. Tid: 18-19. Anmälan gör du direkt på mail till vår tränare Michaell Lundström, först till kvarn gäller...

5 maj tema chip, pitch

19 maj tema järnslag

2 juni tema hybrid, driver

16 juni tema Mickes mix

Välkommen!


Häng i hallen

Kom och träna tillsammans med oss! Vid tre tillfällen ordnar vi "häng i hallen" i Mosjö slaghall. Ta med dina klubbor och dyk upp, vi tränar lite på egen hand, fikar och umgås. Ambassadörer från Damgolfen finns på plats, välkommen att ställa frågor och prata med oss.

Vinterns tider:

Lördag 25 januari kl 9.30-11.00

Lördag 29 februari kl 9.30-11.00

Lördag 28 mars kl 9.30-11.00 - blir häng på rangen istället!


Välkommen!