Artikelbild
torsdag 08 apr 2021 kl 12:38

Damsektionen informerar - säsongen 2021

Örebro City Golf & CC och damsektionen hälsar er varmt välkomna till en ny härlig golfsäsong.

Nedan presenteras ett axplock av klubbens aktiviteter och nyheter för klubbens kvinnliga medlemmar.


Damgolfen tisdagar

Damgolfen riktar sig till alla kvinnor och drivs av en projektgrupp med Carina Frisk i spetsen. På tisdagarna spelar vi 9 hål (olika spelformer) och umgås under trevliga former.Under försommaren spelar vi på Mosjö, under sensommaren på Gustavsvik. Startavgiften är 60 kr och går till prisborden vid avslutningstävlingarna och OoM. I år arrangeras två avslutningstävlingar, en i juni på Mosjö och en i september på Gustavsvik (dessutom med OoM för hela säsongen). Tävlingsledare finns på plats varje tisdag. Läs mer om damgolfen och spelprogrammet på vår hemsida.


Golfresa/utflykt 2021

Boka in fredagen den 3 september för damutflykt till Vingåker! Om pandemin tillåter, planerar vi att köra i egna bilar och mötas upp i Vingåker för spel och samkväm. Priset beräknas till 450 kr och då ingår både kaffe och macka vid ankomst, greenfee samt lunch. Vi återkommer med mer information och inbjudan inom kort!


Träning - Bättre golf för alla

Bli tryggare med din sving och få roligare på banan. Våra tränare erbjuder både gruppträning och privatlektioner. I årets inspirationsprogram Bättre golf för alla hittar vi flera roliga aktiviteter, till exempel drop in-träning för kvinnor. Se hela programmet i foldernPDF, hämta gärna ditt eget exemplar i någon av våra receptioner.


Nytt samarbete: Green Queens

Klubben har inlett ett nytt samarbete med Green Queens som kommer att arrangera event och andra trevliga aktiviteter på klubben. Ambassadören Cristina Béguez Carrasco sänder en hälsning:

Green Queens Golf startades 2015 för att vi såg att det saknades unga kvinnor ute på Sveriges golfbanor. I dag driver vi Sveriges största golfcommunity för kvinnor i åldern 22-55 år, där vi arbetar aktivt för att skapa event som riktar sig till kvinnor och driver jämställdhetsfrågor inom golfen. Inom Green Queens är det allra viktigaste att alla våra medlemmar känner sig välkomna och inkluderade redan vid första träffen. På våra event kommer alltid en eller två av våra härliga ambassadörer vara på plats för att se till att alla känner sig välkomna. Golf blir bara roligare ju fler vi blir och desto mer gemenskap kan vi skapa när vi har det kul tillsammans. Vi ser fram emot årets säsong med er!

Läs mer om Green Queens och medlemskap härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Du som är nybörjare

Kom igång med golfspelet, träffa andra nya inom golfen och prova olika spelformer tillsammans med vårt fadderteam. Vi spelar 9-hålsbanan på måndagskvällar med start 3 maj, samling kl 17.30 vid bollautomaten på Gustavsvik. Frågor? Kontakta projektledare C-G Hjelm på 076-3981755 eller cg.hjelm@gmail.com

Anmälan till faddergolf@orebrogolf.se senast måndagar kl 12.00

Vi bjuder också in klubbens nya kvinnliga medlemmar till ett samkväm med bland annat spel på Pay & Playbanan senare under säsongen. Inbjudan kommer!

.

Tävling

Klubbens ambition är att alltid ha en separat damklass på ordinarie klubbtävlingar.

Nyckelhålet

Nyckelhålet arrangeras i samarbete med ÖLGF och Nyckelfonden, där tävlingsavgifterna går till medicinsk forskning inom Örebroregionen. Tävlingen spelas med tre kvalificeringstillfällen (parspel 18 hål) på varje klubb/anläggning inom ÖLGF och Arboga GK där man kvalificerar sig till en distriktsfinal. Våra kvaldatum och spelplatser är följande: 4 maj Mosjö, 13 juni Mosjö & 10 augusti Gustavsvik. Läs mer här: http://olgf.nu/nyckelhalet/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

She Masters Light

Fredagen den 6 augusti arrangeras en light version av She Masters, i år med fokus på festliga inslag på banan, roliga utmaningar och fina priser från flera samarbetspartners. Tävlingen spelas på Gustavsviksbanan som en partävling. Inbjudan sänds via mejl och publiceras på hemsidan, fb och Instagram.

Seriespel

För dig som gillar att tävla finns möjligheten att delta i något av våra serielag. Seriespelen organiseras inom Örebro Läns Golfförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Är du intresserad av att vara med är du välkommen att kontakta respektive lags lagledare så får du veta mer. Kontaktuppgifter finns på hemsidan under fliken damsektionen.


Damsektionen

Damsektionens ambition är bl.a. att skapa fler möjligheter för att utvecklas inom golfen via träning, tävling och andra gemensamma aktiviteter. Damsektionen leds av Annika Kronwall och Eva Palmér. Övriga medlemmar är Ingvor Svensson, Caroline Hermansson, Ulrika Wenell, Carina Frisk, Alva Klasson, Cristina Béguez Carrasco samt klubbens representant Jenni Sterner. Välkommen att kontakta oss för mer information, kontaktuppgifter finns på hemsidan

.

Golfspel i samband med Covid-19

Pga pandemin råder det för tillfället stopp för tävlingar i Golfsverige, uppdaterad information och gällande regler, riktlinjer och rekommendationer finns att läsa om på hemsidan.


Välkomna till golfsäsongen 2021 på Örebro City Golf & CC

/Damsektionen