Artikelbild
tisdag 30 mar 2021 kl 14:46

Herrsektionen informerar: Säsongen 2021

Eftersom pandemin sätter stopp för vår sedvanliga herrupptaktsträff, kommer här lite samlad information om de aktiviteter som vi planerar för säsongen 2021.

Först och främst vill vi informera om att vi har en nystartad herrsektion på klubben. Herrsektionen bildades förra säsongen och har till uppgift att utveckla och samordna aktiviteter som främjar mäns golfande på klubben. Herrsektionen leds av Urban Pettersson och består även av representanterna Per Magnusson, Anders Axelsson, Lars Kristoffersson, Henrik Gerhardsson och Fredrik Berggren. Har du några frågor om vår herrverksamhet är du varmt välkommen att kontakta någon av oss.

Tävling

På grund av pandemin råder just nu tävlingsförbud i alla idrotter (undantaget yrkesidrott). Vi följer Folkhälsomyndighetens och Svenska Golfförbundets riktlinjer noga och arrangerar ingen tävlingsverksamhet i klubbens regi så länge detta gäller. Vi vet heller inte ännu vilka tävlingsanpassningar som kommer att gälla när tävlingsförbudet upphör. Vi planerar dock för herrgolf både på Mosjö och Gustavsvik och är redo att köra igång när pandemin tillåter.

Tävlingsledare för Mosjö herrgolf är Per Magnusson och för Gustavsvik är det Anders Axelsson och Lars Kristoffersson. Båda gängen planerar även för varsin matchspelscup under sommaren, Sommarcupen på Gustavsvik och AW-cup på Mosjö. Kontakta dem gärna om du har frågor om herrgolfen eller matchspelscuperna. 

Träning och spel

Vi närmar oss banöppning på båda våra anläggningar, planen är att öppna Mosjöbanan 1 april och Gustavsviksbanan 9 april. Vi gissar att det kommer att vara många spelsugna då!

Under våren bjuder våra tränare in till flera inspirations-/kick off-träningar som presenteras i foldern Bättre golf för alla - hela livet. PDFHär finns bland annat pass som enbart riktar sig till målgruppen män, till exempel nyheten Drop in (med föranmälan nu under pandemin) på tisdagar. Söndag 2 maj arrangeras en kick off-träning för herrar där vi träffar alla våra tränare under ett och samma pass - full fart med olika stationer och fokus på tekniken i fulla slag och närspel. Ta chansen att bli tryggare med din sving och på så sätt få roligare på banan under säsongen.

Mer information om löpande klubbnyheter kommer under våren. Håll utkik på klubbens hemsida!


Med förhoppningar om en härlig golfsäsong,

Herrsektionen