måndag 15 jun 2020 kl 16:12

Grönt ljus för tävling från och med den 1 juli

I enlighet med FHM:s nya riktlinjer för tävlingsidrott länk till annan webbplatsger SGF grönt ljus för lokala och regionala golftävlingar på klubb- och distriktsnivå från och med 1 juli.

Vi kan därmed åter bedriva tävlingsverksamhet på klubben, självfallet med anpassningar utifrån rådande förhållanden. Ambitionen är att återgå till den tävlingsplanering som ligger fastställd sedan tidigare och förhoppningsvis kunna genomföra de återstående tävlingar som är planerade. Vår omtyckta semestergolfvecka på Gustavsvik bland annat!


Vad gäller från och med den 1 juli?

Även om det är grönt ljus för golftävlingar behövs vissa restriktioner för att begränsa smittspridningen. Tävlingarna måste därför följa de tillfälliga kompletterande tävlingsvillkorenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som gäller före annan bestämmelse i Spel- och tävlingshandboken, regler och lagar som regeringen beslutat samt råd och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten. På Örebro City Golf har vi beslutat om följande nya rutiner i samband med alla tävlingar:

  • Spelare i riskgrupp bedömer själv (personligt ansvar) lämpligheten i att delta och/eller hjälpa till vid tävling. Vi uppmanar till försiktighet.
  • Enbart webbetalning via Min Golf i samband med anmälan till tävling. Startavgift 200 kr, gäller på klubbens egna tävlingsarrangemang.
  • Inget utbyte av scorekort under tävling, du för ditt eget. Muntlig scorekortssignering efter avslutad rond.
  • All tävlingshantering sker utomhus, t ex hämtning och inlämning av scorekort.
  • Inga gemensamma samlingar i form av prisutdelningar eller genomgångar. Priser hämtas i efterhand på av tävlingsledaren angiven plats.
  • Vi flyttar så många tävlingar som möjligt till Mosjö för att minska belastningen på Gustavsviksbanan.
  • Endast löpande starter från en tee för att undvika onödiga samlingar.
  • Omklädningsrummen är åter öppna, men bör nyttjas med försiktighet.

Damgolf

Startar enligt ordinarie schema den 28 juli. Spelas på Mosjö säsongen ut med undantag för avslutningstävlingen. Inga prisutdelningar eller samlingar efter tävlingarna, allt samlas ihop till avslutningstävlingen och OoM. Nytt spelschema presenteras inom kort på hemsidan.

SheMasters ställs in.


Herrgolf

Herrgolfen Gustavsvik startar onsdagen den 1 juli med 18-hålstävling. Inga gemensamma träffar, priser hämtas i efterhand enligt instruktioner från tävlingsledning.

Herrgolfen Mosjö startar torsdagen den 2 juli med 18-hålstävling. Inga gemensamma träffar, priser hämtas i efterhand enligt instruktioner från tävlingsledning.


Måndagsgolf

Måndagsgolfen startar måndagen den 6 juli på Mosjöbanan, 18 hål. Inga gemensamma träffar, priser hämtas i efterhand enligt instruktioner från tävlingsledning.


Håll utkik på vår hemsida, våra nyhetsbrev och sociala medier. Vi uppdaterar tävlingsinformationen kontinuerligt.


Gustavsvik