Artikelbild
tisdag 12 maj 2020 kl 10:22

Viktor Nordwall tilldelas Göran Zachrisson-stipendiet 2019

Vi riktar ett stort grattis till vår juniorspelare Viktor Nordwall som tilldelas det fina stipendiet. Tillsammans med Kumlajunioren Matilda Jonsson sätter han verkligen Örebrodistriktet på golfkartan.

Matilda Jonsson från Kumla Golfklubb och Viktor Nordwall från Örebro City Golf & Country Club får 20 000 kronor vardera att använda till en tävlingsresa till de brittiska öarna.

Göran Zachrisson-stipendiet instiftades 2018 av Svenska Golfförbundet och Nordic Entertainment Group i samband med Görans 80-årsdag. Stipendiet ska uppmuntra ungdomar till att testa sina färdigheter mot naturens och konkurrenters krafter i tävling på de brittiska öarna. Något som ligger golfambassadören, sportjournalisten och TV-kommentatorn särskilt varmt om hjärtat.

Motiveringar

Matilda och Viktor, båda från Örebro Läns golfdistrikt, valdes ut i hård konkurrens bland andra sökande. Motiveringarna lyder:

Viktor Nordwall, Örebro City G&CC, har under ett antal år gjort en seriös satsning präglad av envetenhet och tålmodighet, som är perfekta egenskaper för linksgolf. Viktors förmåga att sträva efter hög kvalitet i det han gör och inte lämna något åt slumpen är nödvändiga ingredienser i hans satsning på golf som framtida yrke.”

Matilda Jonsson, Kumla GK, har tagit sig från Paragolf Tour till segrar på högsta juniornivå i Sverige, som JSM Match. Kombinationen av framgångar på golfbanan, hög motivation och personlig utveckling gör att juryn anser att tävlingar och erfarenheter internationellt är vad Matilda behöver för sin fortsätta utvecklingsresa.”

Det här är andra gången som stipendiet delas ut och vi önskar både Viktor och Matilda ett stort lycka till med sina framtida golfsatsningar.

 

Bakgrund till stipendiet,läs mer: