Artikelbild
onsdag 25 mar 2020 kl 9:49

Seniorsektionen informerar!

Med anledning av den inställda seniorupptakten, kommer här istället en skriftlig hälsning från seniorsektionen.

I dessa turbulenta tider är det svårt att göra några långsiktiga planer, men vi försöker trots allt blicka framåt. Vi hoppas att våra golfbanor ska vara ett fungerande friskvårdsalternativ, med goda möjligheter till stora rörelseytor, motion och frisk luft.

Måndagsgolfen planerar att starta på Mosjö den 6 april. Nytt för i år är att vi inför en separat damklass med hcp 0-54. Om det blir många spelare, finns möjlighet att dela på två klasser. Självklart har damer fortfarande möjlighet att spela i de "vanliga" klasserna. Viktigt är att damer anger i vilken klass de vill spela i anmälan.

Vi försöker administrera så mycket som möjligt av hanteringen runt tävlingen utomhus, t ex utdelning och inlämning av scorekort. Vi uppmanar till betalning via Min Golf hemma alternativt swisha på plats. Måste du gå in och betala i receptionen, undviker vi all köbildning inomhus och ser till att gå in en person i taget. Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller förstås hela tiden - vi spelar friska på banan.

Hemliga resan arrangeras den 10 september. I år har reseledningen valt en bana som är lätt att gå med endast snällare uppförslut och inga backar. Bussen hämtar på Gustavsviks parkering kl 7.30 och avgiften är även i år 550 kr (inkluderar fika och mat). Du anmäler dig via Min Golf. Läs gärna hela inbjudanPDF - här står allt om resan och hur du anmäler dig.

Intresserad av seriespel? Vi har lag representerade i många olika serier. Du läser mer om våra serielag på hemsidan, tveka inte att kontakta någon av våra lagledare så får du veta mer! Vi blir gärna fler.

Nytt världshandicap Från och med 1 mars 2020 har vi ett nytt handicapsystem i Sverige. Det nya systemet ersätter alla gamla regelverk (totalt sex globalt sett) och allt grundläggande är nu gemensamt för golfare i hela världen. Systemet kallas World Handicap System (WHS) – på svenska världshandicapsystemet. Vi rekommenderar att du läser vidare på SGF:s hemsidalänk till annan webbplats, här finns frågor och svar på vanliga funderingar, fakta om vad det innebär för dig och inte minst en bra online-utbildning som är öppen för alla. På Örebro City Golf & CC finns vår ordförande i regel- och handicapsektionen, Åke Holt, behjälplig.

Bättre golf för alla - hela livet och tävlingsprogrammet Inom kort presenteras vårt aktivitetsprogram med roliga träningar tillsammans med våra tränare. Flera nyheter finns på programmet, till exempel padel och golf i kombination. Du får också snart tillgång till vårt trivsamma tävlingsprogram.


Håll dig gärna uppdaterad på vår hemsida! Vi följer kontinuerligt utvecklingen och anpassar oss efter Folkhälsomyndighetens, RF:s ch SGF:s rekommendationer för tävling, träning och spel under denna turbulenta tid.


Vi ses!

Jenni Sterner och seniorsektionen