Artikelbild
torsdag 05 sep 2019 kl 14:52

Reserapport från seniorernas hemliga resa

Reseledare Ingvor Svensson ger oss här en inblick från årets hemliga resa - som i år gick till Vingåkers GK.

Den 2 september anordnades den s k Hemliga Resan för klubbens seniorer. Nytt för i år var att den kombinerades med Måndagsgolfens avslutningstävling. Resan lockade ett stort antal medlemmar. Först till kvarn gällde och vi tvingades sätta stopp vid 60 deltagare, främst pga logistik och antalet 4-bollar vi erbjudits att utnyttja på den klubb vi gästade, vilket i år var Vingåkers GK.

Personalen i Vingåker var mycket gästvänliga och försökte göra sitt bästa för att vi skulle få en trivsam dag. Reseledare var även i år Ingvor Svensson med assistans av Ann Bergström, Bertil Sundqvist, Sören Rudin och Christer Svensson.

Innan avfärd försågs deltagarna med en goodiebag innehållande banan, festis och chokladbit, vilket uppskattades. Vid framkomsten till Vingåkers GK serverades vi kaffe/te med smörgås. Scorekorten delades ut och i strålande solsken vandrade vi förväntansfulla ut till respektive hål. Banan var i mycket fint skick och vi kunde njuta av naturen i en omväxlande park- och skogsbana. Många glada skratt och ett och annat ”åh neeej” hördes över banan. Alltså precis som det skall vara när glada entusiaster träffas på en golfrunda. Efter avslutat spel avnjöt vi en god lunch.

Som vanligt tävlade vi såväl individuellt som i lag där de två bästa resultaten (poängen) per hål räknades. Vi spelade slaggolf i tre klasser med fyra priser i varje klass. Som sidotävling korades vinnare av närmast hål i såväl dam- som herrklass samt lägsta bruttoscore dam respktive herre. Vi lottade även ut ett 20-tal skänkta priser till s k lucky losers. Ett stort tack till Kalevi Johan Jensen och Sören Rudin, som förutom vår egen klubbchef bidragit till ett fint prisbord. För de pengar samtliga bidragit med inhandlades presentkort och bollar.

Pristagare individuellt
A-klassen: Catarina Ivarsson 72 slag, Raoul Malmqvist 73 slag, Curt Axelsson 75 slag och Anders Farnebo 75 slag (Hcp).
B-klassen: Leif Johansson 76 slag, Rose-Marie Silfverin 78 slag, Leif Hillding 79 slag och Christer Svensson 79 slag (Hcp).
C-klassen: Mare Hillding 77 slag, Åke Andersson 79 slag, Ann Bergström 79 slag (Hcp) och Arne Palm 80 slag.

Pristagare lagtävling
1:a plats: Bertil Sundqvist, Raoul Malmqvist, Åke Andersson och Birgitta Nordqvist – 88 p.
2:a plats: Owe Broström, Leif Hillding, Ann Bergström och Björn Johnson – 88 p (Hcp).
3:e plats: Siv Öhman, Leif Johansson, Tord Lindholm och Christer Gustavsson – 79 p.

Närmast hål: Hans Fälted 63 cm. Lägsta bruttoscore: Curt Axelsson, Catarina Ivarsson 88 slag.

Priser i form av presentkort efter avslutad Order of Merit-tävlingen i Måndagsgolfen delades ut av Bertil Sundqvist och Sören Rudin. Det åtråvärda vandringspriset gick i år till Raoul Malmqvist efter sina fina 73 slag i dagens avslutningstävling.

Vid pennan
Ingvor Svensson

Ett stort tack till reseledarna/arrangörerna som gör ett fantastiskt arbete med hemliga resan!
Hemliga resan