Artikelbild
måndag 22 jul 2019 kl 17:39

Välförtjänt fjärdeplats i SM klubblag div 1

Hatten av för de här killarna som kämpade både hårt och väl under årets upplaga av SM klubblag herrar på Öijareds GK i helgen.

Det var ett decimerat lag som åkte ned till Öijared i onsdags förra veckan för att representera klubben och kämpa om uppflyttningsplatsen till lag-SM. När skador och andra omständigheter gjorde att endast fem spelare kunde följa med, vilade hela ansvaret på kvintetten Jesper Karlsson, Viktor Williamsson, Robin Näslund, Victor Nordwall och Anton Moström. Ett ansvar de axlade med den äran.

Tävlingens första dag inleddes med två foursomes på förmiddagen och fyra singlar på eftermiddagen. Jesper och Robin bjöd på rejäla svängningar i sin foursome med bland annat en trippelbogey och sju birdies, medan Anton och Viktor hade det lite tyngre. Eftermiddagens singelspel gick dock bättre och lagkapten Jesper vill höja vår unge spelare Victor Nordwall:

-Victor imponerade stort under sitt första seriespel genom att göra sex birdies och sluta på tre under par. Efter singlarna tog vi faktiskt ledningen.

Dag två var det åter dags för foursome på förmiddagen. Nu tappade killarna några placeringar, men eftermiddagens bästbollar ändrade återigen ställningen till vår fördel. Viktor och Robin började lite knackigt, men efter en rejäl spurt av Robin slutade paret på sju under par. Victor och Anton svarade också för en bra insats och landade på 10 under par, resultat som lyfte killarna till en delad andraplats efter dagens slut, endast tre slag efter ledande Kårsta.

Under lördagen spelades enbart singlar och orken började tryta lite - vårt herrlag tappade några placeringar och slutade på en hedersvärd fjärdeplacering, 22 slag efter vinnande Kårsta.

-Vi är ändå väldigt nöjda med vår insats. Orken kanske inte var med oss hela tiden, men vi har alla kämpat väldigt bra, sammanfattar lagkapten Jesper.

Noteras kan att totalt 15 lag spelade om en enda uppflyttningsplats till lag-SM som spelas på Barsebäck GCC.