Artikelbild
tisdag 07 maj 2019 kl 15:19

Andreas Grönkvist debuterade på Europatouren

Efter flera års satsning som golfproffs i Asien, var det äntligen Andreas tur att prova vingarna på sin första Europatourtävling Volvo China Open den 2 maj.

Andreas slog ut i torsdags morse på Genzonbanan i Shenzhen norr om Hongkong, en tuff bana med tjocka ruffar. Inledningen blev minst sagt utmanande med fyra bollar i vattnet och resultatet fem över par på första rundan.

Under andra rundan revanscherade han sig rejält; sex birdies på de första 17 hålen och fyra under par. Som sista spelande boll tvingades dock Andreas avsluta i mörker. Solen gick ner och det 18:e hålet, ett par fyra-hål, fick avslutas med dålig sikt. Avslutningen blev en dubbelbogey och Andreas gick in på två under par.

De sammantagna rundorna resulterade i att Andreas slutade på totalt tre över par, 111:e plats och fem slag från cuten som avgör vilka som får spela de avslutande rundorna under helgen. Vann gjorde slutligen finske Mikko Korhonen på 20 under par.

För Andreas fortsätter nu golfsatsningen på olika asiatiska tourer. Vi på Örebro City Golf & CC hoppas och ser fram emot att få se Andreas på hemmaplan igen i samband med SM-klubblag i juli (division 1).