Artikelbild
onsdag 21 nov 2018 kl 13:49

Se de nya golfreglerna på film

Det moderniserade regelverket som träder i kraft 2019 finns nu att ta till sig via totalt 24 filmer på SGF:s YouTube-kanallänk till annan webbplats.

De två internationella regelorganisationerna R&A och USGA har under fem års tid arbetat med att förenkla och modernisera golfens regelverk. Målet har varit att skapa regler som "blir lite snällare mot den vanliga golfarens slarvfel och sätter fokus på speltempo" (SGF).

Regelboken på svenska finns redan tillgänglig digitalt på R&A:s webbsida länk till annan webbplatsoch i nya mobilappen Rules of golf 2019 för iPhonelänk till annan webbplats och Android.länk till annan webbplats Uppdatering av regelsidorna på golf.se är på gång inom kort och den tryckta versionen av regelboken kommer i början av 2019.

Utbildningar för distriksdomare med flera har redan inletts i landet. Här i distriktet arbetar Örebro Läns Golfförund för fullt med att ta fram utbildningspaket och strategier som ska hjälpa länets klubbar att ta sig an det nya regelverket. Ett första utbildningstillfälle som är öppet för alla medlemmar (obs - anmälan krävs) är utbildningskvällen på Örebro Universitet nästa vecka den 27 november.

Ett bekvämt och smidigt sätt är annars att titta på SGF:s utbildningsfilmer/ YouTube-kanallänk till annan webbplats.

Regelboken på svenska finns redan tillgänglig digitalt på R&A:s webbsidalänk till annan webbplats

SGF:s YouTube-kanallänk till annan webbplats

R&A:s webbsidalänk till annan webbplats

Rules of golf 2019 för iPhonelänk till annan webbplats och Androidlänk till annan webbplats