Artikelbild
tisdag 24 jul 2018 kl 15:09

Herrarna trea i årets SM klubblag division 1

I helgen avgjordes lag-SM i Ulricehamn. Hela 18 lag från mellansverige var med och tävlade om en uppflyttningsplats till högsta divisionen.

Efter att ha åkt ur högsta division förra året, svarade våra herrar för en väl godkänd insats i den näst högsta serien, division 1 i år.

Första speldagen inleddes lite försiktigt med Jakob Johansson och Andreas Grönkvist på +3 i foursome samt Jesper Karlsson och Viktor Williamsson i foursome på +8. Starka singelinsatser på eftermiddagen av Jakob, Andreas, Jesper och Robin Näslund resulterade i en åttondeplats efter första dagens slut.

Speldag två började bra, men under eftermiddagen tappade tyvärr herrlaget lite mot de andra lagen i bästboll.

- Det var en sådan där dag när de andra lagen satte allt, medan vi hade "locket på". Men det är ju så golf är ibland, säger lagets coach Joakim Rosenhed.

Herrarna avancerade dock till en femteplats och under tredje och sista speldagen gick spelet bättre.

- Vi spelade jättebra på singlarna. Viktor och Robin gick på par, Adde (läs Andreas) på -1 och Jakob på +5. Men det räckte inte mot Onsjö och hemmalaget Ulricehamn som var riktigt vassa, förklarar Joakim.

Den slutliga tredjeplatsen var dock ett resultat som var över förväntan och coachen är mycket nöjd med helgen som helhet:

- Det var en kul helg, bra stämning i laget och bra insatser av spelarna. Väl godkänt helt enkelt, avslutar Joakim Rosenhed.

 

Laget som representerade Örebro City Golf vid SM klubblag division 1, 2018 var följande:

Robin Näslund (se bild ovan)
Andreas Grönkvist
Viktor Willliamsson
Anton Andersson
Jakob Johansson
Jesper Karlsson

Coach: Joakim Rosenhed
Ass coach: Philip Lindblom