tisdag 17 okt 2017 kl 9:36

Annica Lundström lämnar sin tjänst som klubbchef/VD för Örebro City Golf & CC

Annica Lundström lämnar sin tjänst som klubbchef/VD för Örebro City Golf & CC vid årsskiftet och blir breddidrottschef på Svenska Golfförbundet.

Nyhetsbild

Efter 22 framgångsrika år som klubbchef/VD, lämnar Annica efter sig en välmående, modern och stabil golfklubb. Under hennes ledning har klubben utvecklats mycket positivt och den strategi för golfklubbens långsiktiga utveckling hon bidragit till står kvar och kommer vidareutvecklas. Hon har navigerat golfklubben på ett framgångsrikt sätt genom den förändring golfen genomgått de senaste tio åren.

För att leda en golfklubb idag krävs ett ledarskap som följer samhällsutvecklingen. Du ska kunna hantera balansen mellan den verksamhet som drivs ideellt med den kommersiella och affärsdrivna verksamheten. Något som få har förmågan att göra men det har varit Annicas styrka genom åren. Hennes ledarskap har präglats av passion, driv, mod, styrka, lyhördhet och ett stort engagemang för utveckling, oavsett om det gällt golfen, anläggningarna eller föreningen.

Sedan tre år tillbaka har Annica varit utlånad 50% till Svenska Golfförbundet, där hon haft uppdraget som nationell förändringsledare för Vision 50/50.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Hon har också sedan flera år tillbaka varit vice ordförande i Örebro läns Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Uppdrag som golfklubben dragit stor nytta av och det blir en stor förlust för klubben när hon nu väljer att sluta.

Annica lämnar för att bli chef för ett nytt verksamhetsområde inom Svenska Golfförbundet - Breddidrottsutveckling. Vi gratulerar SGF som gjort ett bra val och vi är övertygade om att Annica blir en stor tillgång för svensk golfutveckling.

Annica Lundström uttrycker själv att tiden med golfklubben varit en fantastisk resa som hon gjort tillsammans med medlemmar, medarbetare, partner och gäster.
"Efter alla år vid rodret för Örebro City Golf & CC var det inte lätt att fatta beslut om att lämna för att inleda en ny karriär. Jag älskar verkligen mitt arbete men jag kom dock fram till att detta är rätt tillfälle. Jag har haft glädjen att arbeta och leda en golfklubb med många duktiga medarbetare och ideellt engagerade medlemmar. Örebro City Golf & CC har positionerat sig och står väl rustad att möta framtida utmaningar och möjligheter i ett snabbt föränderligt golflandskap” skriver Annica Lundström.

Styrelsen inleder nu rekryteringen och tillsättning av Annicas efterträdare med målet att säkerställa en smidig övergång. I samband med höstårsmötet 12 december sker avtackning av Annica.


Örebro City Golf & CC
Sten-Erik Ohlsson  ordförande
Carola Lilja, vice ordförande