Artikelbild
tisdag 05 sep 2017 kl 10:52

Tack för ett suveränt arrangemang!

Efter tre dagars intensivt tävlande kan vi summera Sverigeslutspelet i JSM klubblag: Hills, Landeryd, Stockholm och Skaftö är vidare till finalen i Spanien och vi har fått ett nytt banrekord på Mosjö.

Vår tävlingsledare Christer Svensson kan nu pusta ut och se tillbaka på ett mycket väl genomfört arrangemang i samarbete med SGF och ÖLGF. Det har varit tre intensiva och långa tävlingsdagar som dessutom inleddes med en väldigt regnig inspelsdag i torsdags. 16 lag om vardera 9 spelare från hela landet plus lagledare har tagits väl omhand av våra funktionärer. Visst har tävlingsledningen stött på utmaningar, men med cirka 25 funktionärer till sin hjälp har det mesta löst sig till det bästa:

- Ja, det har varit långa dagar, men flera lagkaptener har tackat oss för ett bra arrangemang. Jag tycker att vår service har gått jättebra, allt från plåster till att få snabb domarhjälp på banan, berättar Christer.

Banstatusen på Mosjöbanan har också fått mycket beröm av lagen, de snabba greenerna blev avgörande i många matcher.

- Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla som har hjälpt till på olika sätt under tävlingsdagarna, stödet har varit väldigt bra. Jag vill också lyfta Vackra banan-gänget (klubbens "fixargäng") som har varit behjälpliga före och efter tävlingen, poängterar Christer.

De fyra ungdomslag som knep platserna till finalen i oktober på Lumine Golf Club utanför Barcelona är således Hills Golfklubb, Skaftö Golfklubb, Landeryds Golfklubb och Stockholms Golfklubb. Roligt att notera är också att vi har fått ett nytt banrekord tack vare Matilde Stenqvist, Ullna Golfklubb. Efter en bogeyfri 67:a kom en glad Matilde in till klubbhuset efter rundan den 1 september. Tre birdies och en eagle gjorde att hon landade på -5 slag, vilket för henne är personbästa och banrekord hos oss.

Matilde Stenqvist, Ullna GK
På bilden ovan:
Laget från Landeryds GK

Läs mer om slutspelsdagarna i JSM härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.