tisdag 06 sep 2016 kl 11:37

Lyckad tjejdag på Örebro Ladies Open

I lördags fick unga golftjejer från distriktet närkontakt med den svenska dameliten när Nordeatävlingen arrangerades på Mosjöbanan.
Nyhetsbild

Under avslutningsdagen bjöds unga golfande tjejer från distriktet in till en tjejdag på klubben för att inspireras av proffstjejerna på Nordeatouren. Drygt 20 tjejer slöt upp och hade kul tillsammans i lördags! Utöver deltagare från vår egen klubb, mötte vi bland annat tjejer från Nora, Askersund, Degerfors och Kumla tillsammans med ledare och föräldrar.

Dagen inleddes med en liten spelutmaning på 50-banan, dagen till ära kryddad med kluriga golffrågor. Efter en god hamburgerlunch var det så dags för höjpunkten: att följa spelet på nära håll ute på banan. Vi lyckades haka på ledarbollen ganska snabbt - extra roligt då länets enda Europatourspelare Johanna Gustavsson (Lannalodge) spelade för vinst och bjöd på stabilt spel!

Eftermiddagen avslutades i vårt juniorrum med en trivsam stund där klubbens Emelie Lundström berättade om sin resa från ung talang med landslagsuppdrag via college i USA till nyblivet proffs på hemmaplan. Dagens oväntade överraskning bjöd norska proffset Cecilie Lundgreen på när hon anslöt till vår slutsamling. Med sin mer än 30-åriga erfarenhet av proffslivet på tourerna i Norden och Europa, bjöd hon på flera goda råd:

-Jag minns själv hur det var när jag var junior, hur viktigt det var att få träffa äldre spelare, få inspiration och höra hur saker och ting fungerar.

Cecilie Lundgreen delade med sig av både karriärtips, sitt arbete med sponsorer, träningstankar och vikten av att ta sig tid att möta alla funktionärer som ställer upp ute på alla golfbanor. En härlig avslutning på vår tjejdag!

 

Se fler bilder från tjejdagen på vår fb-sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nordea Tour är Sveriges professionella golftour, en för damer och en för herrar.

Touren startade för herrar 1984 och två år senare, 1986, för damer.

Vill du veta mer om Nordea Tour, klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.