måndag 20 jun 2016 kl 7:22

”Golfgirls on tour” 

Att kompisgäng åker till Brittiska öarna och spelar golf är vanligt, men att det är ett gäng kvinnor är inte lika vanlilgt. Följ med dessa sprudlande tjejer på deras livs golfresa - till Liverpool...

Nyhetsbild

Då har åter en resa till brittiska öarna genomförts. I år var det fjärde året i rad som vi packade var sin golfbag och lite andra resetillbehör och åkte över till Storbritannien för att spela golf. Resemålet var Liverpool.
Tidigare år har resor och spel genomförts i St. Andrews, Skottland med spel på flera banor i området inklusive Old Course. Förra året styrde vi kosan mot Sandwich i södra i England och i år som sagt, åkte vi till Liverpool.

Vi är alla inbitna golfare, vad det nu innebär ……. och viker inte ner oss för blåsiga och regniga golfrundor. Likväl som vi så klart njuter extra när vi får möjlighet att spela i strålande sol där varken mössa eller fodrade golfbyxor behövs. Kan väl säga att det här gänget gillar utmaningar!

Under våra fem dagar i Liverpoolområdet spelade vi alla dagar fördelade på West Lancashire Golf Club, Formby Ladies Golf Club, Royal Liverpool och Wallasey Golf Club.

Vi blev så varmt välkomnade vid alla anläggningar. Tyvärr är vi lite unika, då det är ovanligt att tjejer gör som vi gör, åker ett gäng och spelar på just den här typen av golfbanor. Vi hoppas att fler tar tag och unnar sig detta. Bra utmanande golfbanor, god mat och dryck behöver även vi, golfande kvinnor…..

På onsdagen spelade vi på Royal Liverpool Golf Club Hoylake och fick då möjlighet till en visning av det fantastiska klubbhuset av en kvinna som var uppväxt i klubben och vars far hade varit kapten för herrarna under ett år. Vid detta samtal informerades hon om vårt arbete med 50/50 inom svensk golf, för att visa på hur vi i Sverige jobbar med att stärka golfen till att bli mer jämställd på alla plan.

På torsdagen styrde vi kosan till Wallasey Golf Club, och blev vi som vi vant oss vid, väldigt vänligt mottagna och vi gick en traditionsenlig runda i klubbhuset. Att notera var att fotona på herrarna som varit kaptener under åren var upphängda i det fina samlingsrummet där puben var. Däremot var fotona på damernas kaptener upphängda i damernas omklädningsrum….

Att åka ut spela golf på andra banor är utvecklande för ens golfspel. Att åka till brittiska öarna ger en extra dimension och utmaning. Britterna är på många sätt så relaxade till golf. Det är en del av en livsstil. Golfklubbarna blir samlingspunkter i byn där man intar både måltider, bridgespel, möten och golf. Varför inte gå dit och läsa dagstidningen med en kopp kaffe eller te, likaväl som att sitta hemma.

En av banorna vi spelade på var på Formby Ladies Golf Club. Dit tog vi oss på tisdagen. En bana med bara röd tee’s, väldigt smala fairways och en väldig massa ljung ……. – en bana byggd för damer. Vi skrattade inte så mycket åt ljungen. Den var vacker men inte rolig att hamna i! Svårt att hitta bollen och om man väl gjorde det, så skulle ju bollen ut därifrån också!!

Vid vår sista speldag fick vi en trevlig överraskning. Vi började veckan med att spela på West Lancashire Golf Club och avslutade att spela på samma bana. Inför denna dag var vi alla taggade att bemästra banan ännu bättre. Det var inte lika blåsigt som första dagen men nog var de där bunkrarna och tuffa ruffar lika utmanande för oss även denna runda. Innan vi skulle slå ut var vi informerade om att en viss spelare skulle ut i bollen innan oss, och inte vilken spelare som helst utan självaste Jamie Donaldson. Så klart att vi tog tillfället i akt att ta ett foto med honom och berättade vad vi var för gäng. Vi ville att han skulle får ett minne av Sverige och inte missa att träffa vårt glada gäng!

Förutom golf i dagarna fem hann vi även med fantastiskt goda middagar och en och annan musikstund, i Beatles hemstad.

Tack till Carola som planerar och bokar så att vi kan genomföra dessa resor.
Carola, Carina, Eva- Maj, Anna, Lena, Marie, Annelie och Charlotta

Följ oss gärna på #golfgirlsontour

Har du ett trevligt golfminne som du vill dela med klubbens medlemmar. Skriv gärna ner den och skicka in tillsammans med ett foto så publicerar vi den här  på sidan.

Mejla: annica.lundstrom@orebrogolf.se