torsdag 21 apr 2016 kl 17:34

Välbesökt medlemskväll

Det händer inte ofta att parkeringen är överfull och bilarna får parkera utmed vägen, men igår var en sådan kväll. Fullt med spelare på banorna och så 100 kvinnliga medlemmar som träffats för att inspireras inför säsongstarten.

Nyhetsbild

En blandning av tjejer i alla åldrar mötte upp och glädjande var att det kom så många nya, både helt färska i golfen men också de som spelat länge men inte varit aktiva i vår organiserade verksamhet.

Temat, Kvinnan i fokus var genomgående i kvällens program. Efter en stunds mingel till livemusik åt vi en lättare måltid och vi fick möjlighet att berätta om årets aktivitetsprogram, Bättre Golf för alla - hela livetöppnas i nytt fönster och Diamantgolfen, som vänder sig till kvinnor + 22 år och spelas på tisdagskvällarna.

Vår målsättning med Diamantgolfen är att alla ska känna sig välkomna, oavsett vilken spelnivå man har. Man kanske inte ens vill tävla, utan bara motions spela. Vi vill tona ner prestationen och mer fokusera på den sociala gemenskapen. Detta har visat sig var uppskattat från en stor grupp kvinnor. Intresset har vuxit och vi blir bara fler och fler – superkul!

Vi har i år bestämt oss för att förstärka värdskapet genom att ha en värdinna (ej tävlingsledare) som möter upp, välkomnar och finns tillhands för spelarna vid incheckningen och fikastunden efteråt. Vi fick ett 20-tal tjejer att anmäla sig, vilket är helt fantastiskt! Läs mer om Diamantgolfenöppnas i nytt fönster här. 

Vår KC Annica Lundström berättade om den nationella satsningen Vision 50/50länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och kopplade den till klubben och hur viktigt det är att verka för att få med fler kvinnor/flickor, både som spelare men också i styrelser och valberedningar. AL redovisade utfallet av de svar som inkom efter det brev som skickades ut till alla kvinnliga medlemmar i höstas. Med avstamp från detta fick tjejerna bordsvis diskutera och redovisa ett antal frågeställningar som te x;
- Passar golfbanans/golfbanornas design mig som spelare utifrån min förmåga och slaglängd?
- Passar utbudet av klubbtävlingar din spelnivå? Om inte vad skulle du önska?
- Upplever du att golfklubben erbjuder verksamhet/aktiviteter som bidrar till att alla (män/kvinnor, flickor/pojkar) kan utvecklas och ha roligt på golfbanan?

Mycket värdefulla synpunker framkom som vi tar med oss in i det fortsatta utvecklingsarbetet.

Ett stort tack till alla som bidrog till att vi fick en trevlig kväll. Vi hoppas få se både er och många andra på tisdagarna framöver och på våra övriga medlemsaktiviteter.