lördag 19 mar 2016 kl 9:00

Det närmar sig öppning

Våren är här och jag kan inte låta bli att fantisera om årets premiärrunda. Jag peggar lite nervöst upp på 1:an och ser mig själv få på ett kanonslag där bollen svävar länge i luften och vill liksom aldrig landa - det är just den känslan som är så underbar och snart är det dags...

Nyhetsbild

För dig som är spelsugen och vill spela golf till påsk får nog åka en bit söderut. Vi hade hoppats på en tidig påsköppning men det blir tyvärr inte möjligt. Vår plan är att öppna Mosjöbanan runt 1 april. Tills dess får du hålla tillgodo med Guldkundsbanan på Gustavsvik (pay&play) som är öppen med ordinarie greener.

Tisdag 22 mars öppnar vi drivingrangen på Mosjö. Under första veckan har vi dock ingen möjlighet att ladda Solokorten men det fungerar utmärkt att betala med betalkort direkt i bollmaskinen som vanligt. Håll dig uppdaterad om status här på hemsidan.

Slaghallen Mosjö håller öppet för träning enligt särskilda påsköppettider.


Här följer en kort lägesrapport om status för banor och range.

Båda 18-hålsbanorna har på det stora hela övervintrat bra, vilket är mycket glädjande.
Det finns dock skador på några greener från i höstas men dessa läker snabbt ihop om vi får en gynnsam vår.

På Gustavsvik har röjningsarbeten i skogen på hål 15 & 18 pågått under vintern. Vi har även justerat slänten höger om greenen på hål 17 så den inte är så brant som tidigare. Där kommer det också att anläggas en gångväg istället för trapporna som lätt blev hala vid fuktig väderlek.

På Mosjöbanan har vi tagit bort några träd, ett på hål 4 höger om vattnet som skymde greenen från inspelet. På hål 15 har ett träd i vattenkanten höger om green tagits bort för att ge mer sol åt greenen på hösten. På hål 12 har vi gallrat ur mer för att ge sol och vind till teeytorna. Bunkern bakom 2:ans green är igenlagd och ska torvas så snart vädret tillåter.

Arbetet på drivingrangen Gustavsvik fortlöper enligt plan. Värme, vatten och avlopp till slaghuset är nu inkopplat. Målning av vindskyddets väggar är snart klart och därefter påbörjas montering. Utrullning av konstgräset till målgreenerna sätts igång så fort vädret är gynnsamt för limning. När det går att komma ut och plocka bollar öppnar vi rangen under samma förutsättningar som vi stängde i höstas, d v s den södra rampen är öppen.

En ny övningsbunker är anlagd på drivingrangen.


//Annica Lundström, klubbchef

Vi önskar medlemmar, gäster och partners en riktigt Glad Påsk!

Medarbetarna på
Örebro City Golf & CC