Artikelbild
torsdag 05 nov 2015 kl 21:55

Distriktets unga talanger på Super Camp Region

Under helgen anordnades ett talangläger för elitsatsande 13-15-åringar i Linköping. Från Örebro City deltog totalt tre pojkar och två flickor.

Våra unga tävlingsspelare Axel Westerberg, Anton Hansson Arliden, Martin Hyvärinen, Ida Sundgren och Ida Hansen fick under tre dagar ta del av landslagets tankar kring spelarutveckling. Förbundets grundläggande tanke om att utveckla både sig själv som människa och golfspelare genomsyrade utbildningsdagarna. Ungdomarna fick prova på både golfteknikpass och fyspass samt lyssna på föreläsningar om sociala, mentala och taktiska förmågor - allt i syfte att skapa en individuell plan för sin egen utveckling.

En av klubbens tränare, Martin Sterner, medverkade också på Super Camp som en av SGF:s coacher:

- Temat för lägret den här gången var att ge ungdomarna en fördjupad insikt i vinterträning för golfare. Vi jobbade till exempel med filmning som en del av träningen samt att få förståelse för golfspecifika rörelser kopplade till svingen, berättar Martin.

Super Camp genomfördes på Linköpings Golfcenter. Från Örebrodistriket deltog totalt åtta ungdomar tillsammans med cirka 30 ungdomar från Småland, Östergötland och Södermanlands distrikt.

- Dagarna har varit mycket inspirerande för ungdomarna. Det är inte minst bra att få en extra kick inför vinterträningen och jag märker redan resultat bland våra ungdomar, de visar ett ökat intresse och engagemang inför kommande säsong, avslutar Martin.

 

mental träning
Puttning