Artikelbild
torsdag 15 okt 2015 kl 22:14

Nybakad Europatourspelare hemma igen

Som första kvinna i regionen, har Johanna Gustavsson säkrat kortet till Europatouren nästa säsong!

Efter sista tävlingshelgen i LET Access series står det klart att Johanna har uppnått sitt hett efterlängtade mål under säsongen - att spela på Europatouren nästa år. Johanna slutade sjua i helgens tävling i engelska Nayland, vilket räckte till en total fjärdeplacering på Order of Merit och en direktfil vidare. Helt säker på sin position var hon dock inte inför helgens tävling:

- Jag försökte att inte tänka så mycket på det, men det är klart att det blev lite mer allvar i England. Jag visste ju att det fanns ett par scenarier där det kunde gå fel. Inför sista dagen låg jag fyra och då kom nerverna fram. Jag började nervöst med tre över par efter elva hål, berättar Johanna.

Caddien Alex Wrigley höll dock koll på motståndet och när de såg att finska konkurrenten Oona Virtanen tappade, kunde Johanna andas ut.

- Jag gjorde fyra raka birdies och puttningen fungerade bra igen. Slutligen kom jag in på par och då var det klart. Gratulationerna kom redan när jag lämnade in scorekortet, ler Johanna vid det färska minnet.

Väl hemma i Örebro försöker Johanna smälta sin bedrift och samtidigt tänka framåt. Lite firande unnar hon sig, men träningen ger hon inte avkall på.

- Nu måste jag lägga upp en plan för träning och fys och förbereda mig inför nästa år. Jag har lärt mig mycket om mig själv under året på LET Access och mitt spel har utvecklats mycket. Jag har till exempel aldrig haft så många rundor under par som nu och jag har mer koll på svingen. Men det gäller att fortsätta jobba hårt, säger Johanna målmedvetet.

Vilka mål Johanna ställer upp för sig själv nästa år återstår att se, klart är dock att hon känner sig redo och ser fram mot utmaningen. Närmast på tur ska Johanna resa med som coach till vårt JSM-lag när de spelar final i Spanien. Här återfinner vi ytterligare en spelare från klubben som spelat till sig ett tourkort: Jakob Johansson klarade helgens slutkval i Danmark och är nu klar för första halvan av Nordea Tour kommande säsong.

Vi ser med spänning fram mot att följa våra spelare 2016!

Johanna med kortet
Jakob Johansson
Stort grattis, Johanna, till ditt välförtjänta Europatourkort!