Artikelbild
tisdag 15 sep 2015 kl 15:02

Golftjejer mötte proffsen på Europatouren

Tänk att få följa Laura Davies spel på nära håll. Under Helsingborg Open fick våra yngre golftjejer förmånen att bekanta sig med proffsgolfare och få en inblick i livet på touren.

Med Nordeatävlingen Örebro Ladies Open i full gång på Mosjöbanan, är det just nu fullt ljus på damgolfen i klubben. Vi håller tummarna för våra hemmahopp Johanna Gustavsson, Julia Tryzell och Sofie Larsson, men förra veckan fick även våra yngre spelare vara i hetluften en stund!  

Det var ett glatt och nyfiket tjejgäng som följde med klubbens tjejansvarige Jack Sundgren när Golftjej Örebrolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (ÖLGF/SGF:s tjejsatsning) ordnade en inspirationsresa till europatourtävlingen Helsingborg Open. Väl på plats fick tjejerna och ledarna ta del av livet på proffstouren och kika lite "bakom kulisserna".

- Första dagen fick vi titta på olika träningar och även träffa landslagscoacherna som pratade lite om sina roller och vad man ska tänka på när man är ute och tävlar, berättar Jack Sundgren.

Under lördagen stod tävlingsspelet i centrum och tjejerna följde bland annat Laura Davies ute på banan. Hennes tuffa spelstil imponerade och tjejerna fick hela tiden sakkunnig vägledning av Golftjej Örebros projektledare Anna Dahlberg Söderström. En och annan autograf hanns också med...

Söndagen avslutades med wedgeträning under ledning av proffset Viva Schlasberg, innan hemresan påbörjades för våra golftjejer - nu fullmatade med inspiration och upplevelser och kanske också aningen trötta.

Den här veckan vänder vi blickarna mot hemmaplan och följer med spänning de cirka 60 proffs- och amatörtjejerna som spelar Örebro Ladies Open.


Du följer väl våra hemmahopp Johanna Gustavsson, Julia Tryzell och Sofie Larsson under Örebro Ladies Open? Tävlingen pågår onsdag 16/9 till fredag 18/9 på Mosjöanläggningen. Se resultatlistor på Min Golf.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster