Artikelbild
måndag 20 jul 2015 kl 16:24

ÖCG&CC i elitserien 2016

Efter lördagens triumf är laget åter på hemmaplan.

Det är en påtagligt nöjd lagkapten och tillika viktig lagkugge, Andreas "Adde" Grönkvist som dyker upp på Mosjö några dagar efter vinsten i division 1 mellan för herrar. Jag är grymt stolt över killarna i laget och deras prestation i Jönköping, säger Adde. I synnerhet som de inledande foursomeronderna första speldagen inte blev vad vi hade tänkt oss med 75 slag för Jesper och mig samt 77 slag för Philip Steninger och Jakob. Då låg vi bland de sista lagen och 23 slag efter Kårsta, tung inledning! Eftermiddagens fyrbollarar (62 för Jakob och Philip L samt 65 för Adde och Jesper) lyfte oss och första dagen blev trots allt positiv.

Dag 2

Singelspel 18-hål stod på programmet och laget spelade stabilt. Jesper och Jakob gick på 70 slag (på par), Adde 72 och Philip S 74 och killarna avancerade i fältet.

Dag 3

Återigen dags för inledande foursomespel 18-hål på förmiddagen. Adde och Anton spelade stabilt och kom in på 70 slag och Jakob och Jesper slutade på 72 slag. För båda paren kunde det blivit än bättre då några enkla missar på de sista hålen gjorde att båda paren tappade några slag. Inför eftermiddagens fyrboll 18-hål parades Jesper och Jakob ihop (vilket skulle visa sig lyckosamt) och Adde spelade i par med Philip S. Efter en magisk sista nia för Jesper och Jakob (med bla hålat 100 metersslag och sänkt chip) slutade paret på 59 slag och vårt andra par på fina 64 slag. Helt plötsligt var vi i ledningen med 3 slag inför slutvarvet.

Dag 4

Finalvarvet spelades som 18-hål singel. Våra killar jagades närmast av förhandsfavoriterna Kårsta men rutinerade avslutningsuppställningen Jakob, Jesper, Philip L och Adde som flera gånger tidigare spelat avgörande roller i lagspel (bland annat Lag-SM Junior) höll undan. Jakob slutade med 73 slag, Philip hade 76 slag, Jesper 69 slag och Adde 67 slag. Seger och avancemang till Elitserien 2016 som avgörs på Barsebäck G&CC. Vi ser fram emot nya framgångar, närmast från Finlagd dit Jesper och Adde åker imorgon tisdag. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterResultatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster